logistiek met meerwaarde voor stad en land
21 aug 2020

Presentaties & debat 'Out of the Box'

Hoe ziet ons logistiek landschap van de toekomst eruit? Prikkelende voeding voor een constructief debat.
Cast atelier Logistiek landschap
Presentaties & debat 'Out of the Box'

Afbeelding: Uitkomsten Design Challenge 'Out of the Box'

 

We moeten nieuwe, kwalitatieve eisen stellen aan de logistieke complexen en bedrijventerreinen van Nederland. Hoe precies, dat is de grote vraag!

Om het debat daarover een nieuwe impuls te geven zijn vier ontwerpteams aan de slag gegaan om een hun visie op het logistiek landschap van de toekomst te formuleren en visualiseren. 

 

Over de Design Challenge 'Out of the Box'

Vier ontwerpteams hebben, gevoed door een drietal expertmeetings, hun visie op het logistiek landschap gevormd. 

De ontwerpers zullen hun ontwerpvoorstel presenteren, met zullen we erop reflecteren met o.a. wethouder Berend de vries en directielid van de provincie Noord-Brabant Jeroen Smarius.

In de media:

> Logistiek.nl publiceerde de ontwerpresultaten middels een uitgebreid artikel in hun online magazine. 

> Het Brabants Dagblad wijdde op 7 april een groot artikel aan de uitkomsten van de Design Challenge, waarin het ontwerp 'De Gouden Doos' en 'Package to the People' werd uitgelicht. 

"Dit voert het debat over ruimtelij­ke kwaliteit en logsitiek."

- Marco Vermeulen, Lid selectiecommissie ontwerpwedstrijd Out Of The Box 

 De design challenge werd wordt georganiseerd in samenwerking met Vereniging Deltametropool, Kunstloc Brabant en de Landschapstriënnale.

 Terugblik

Om de ontwerpteams te voeden drie expertmeetings georganiseerd, over het landschap, het systeem en de mens achter logistiek. Lees hier het verslag. 

Binnen het CASTatelier Logistiek Landschap is voorjaar 2019 een drone-film ontwikkeld om het Logistiek Landschap van Tilburg-Waalwijk in beeld te brengen.

Augustus 2019 met onderzoekers, beleidsmakers, raadsleden en ontwerpers op field-trip geweest. We namen toen een kijkje bij de bedrijven CAPI Europe en XPO Logistics op Vossenberg.

Op 26 mei 2020 spraken we met een selecte groep experts en stakeholders over het XXXL-voorstel 'De Gouden Doos' en XS logistiek in de wijk 'Package to the People'. Lees hier het verslag terug. 

 

Cast atelier Logistiek landschap

Word ook CAST partner

Wordt door het programma van CAST uw belangstelling voor architectuur en stedenbouw gewekt? Bent u enthousiast over onze lezingen, debatten, tentoonstellingen en workshops, en bent u ook van mening dat deze activiteiten bijdragen aan een goed ontwikkelklimaat in Tilburg en regio Midden-Brabant? Dan heeft uw organisatie de mogelijkheid hier aan bij te dragen. CAST is als stichting voor een groot deel afhankelijk van subsidies en bijdragen vanuit ...