logistiek met meerwaarde voor stad en land
21 aug 2020 - 01 sep 2020

Expositie 'Out of the Box'

ontwerpideeën voor het logistiek landschap van de toekomst
Cast atelier Logistiek landschap
Expositie 'Out of the Box'

We consumeren meer en meer. Door de corona-crisis kopen we meer lokaal, maar met nog veel meer gemak bestellen we online - en ons pakketje wordt de volgende dag, of zelfs binnen een paar uur bezorgd.

Welke ruimtelijke impact mag dat hebben? Kan het ook anders dan die grote, grijze dozen die nu aan de rand van de stad staan? Voor wie is de logistieke bedrijvigheid bedoeld? Welke kansen missen we nu? En wie moet er verantwoordelijkheid nemen?

Wat vind jij? Laat je inspireren door prikkelende ideeën en denk mee!


Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

Begin 2020 zijn vier ontwerpteams geselecteerd om hun visie en een nieuw idee voor ons logistiek landschap van de toekosmt te vormen. Daarbij zijn ze gevoeg door een drietal expertmeetings.

De challenge heeft geresulteerd in vier uiteenlopende plannen en ontwerpen. Deze worden middels een toegankelijke en reizende expositie publiekelijk getoond. 

Van 21 augustus t/m 1 september staat de expositie in de LocHal, daarna zal deze doorreizen naar andere locaties in Noord-Brabant en daarbuiten. 

Geïnteresseerd om de expositie ook op uw locatie te plaatsen? Neem contact met ons op!

 

De design challenge is een initiatief van CAST, en werd georganiseerd in samenwerking met Vereniging Deltametropool en Kunstloc Brabant.

 

Cast atelier Logistiek landschap

Word ook CAST partner

Wordt door het programma van CAST uw belangstelling voor architectuur en stedenbouw gewekt? Bent u enthousiast over onze lezingen, debatten, tentoonstellingen en workshops, en bent u ook van mening dat deze activiteiten bijdragen aan een goed ontwikkelklimaat in Tilburg en regio Midden-Brabant? Dan heeft uw organisatie de mogelijkheid hier aan bij te dragen. CAST is als stichting voor een groot deel afhankelijk van subsidies en bijdragen vanuit ...