logistiek met meerwaarde voor stad en land
21 aug 2020 - 01 sep 2020

Expositie 'Out of the Box'

ontwerpideeën voor het logistiek landschap van de toekomst
CASTatelier Logistiek landschap

We willen online blijven bestellen, maar welke ruimtelijke impact mag dat hebben? Vier ontwerpteams formuleerden hun visie en maakten een ontwerpvoorstel. 

In augustus start de reizende expositie 'Out of the Box' met prikkelende ontwerpen voor de 'logistieke dozen' van de toekomst. Kom kijken en laat ons weten wat u er van vindt!

Expositie 'Out of the Box'

We consumeren meer en meer. Door de corona-crisis kopen we meer lokaal, maar met nog veel meer gemak bestellen we online - en ons pakketje wordt de volgende dag, of zelfs binnen een paar uur bezorgd. Welke ruimtelijke impact mag dat hebben?  

Enorme dozen langs de snelweg die steeds grotere delen van ons landschap in beslag nemen. Grauwe grijze gevels. Lege daken. Anonieme hallen, die een barrière vormen tussen stad en land. CAST vroeg zich af: kan het ook anders? Slimmer, efficiënter, duurzamer? Het is hoog tijd om nieuwe, kwalitatieve eisen te stellen aan de logistieke complexen en bedrijventerreinen van Nederland. 

Vier geselecteerde ontwerpteams zijn begin 2020 design challenge Out of the Box aangegaan. Zij zetten hun ontwerpkracht in en met input van verschillende experts vormden zij hun visie en prikkelende ontwerpideeën voor het logistiek landschap van de toekomst in Midden-Brabant. Denkrichtingen die het debat over de verdozing kunnen openbreken.

Alternatieven voor de verdozing van ons landschap

Expositie Out of the Box toont deze vier ontwerpideeën. Innovatieve, inspirerende en duurzame alternatieven die een impuls geven aan het anders denken over én anders kijken naar het logistiek landschap.

Brabantse Stroom idee van Alexander Herrebout, Carolien Schippers, Moon Brader

De Gouden Doos idee van Vincent van Heesch, Bram van de Sanden, Lex Hildenbrant, Nout Sterk

(In)tangible Superstructures idee van Janna Bystrykh , Sanne van den Breemer, Jelle Homburg

Landscape on demand & Package to the People idee van Peter Hermens, Klasien van de Zandschulp, Gerjan Streng, Thijs van Spaandonk


Wat vind jij van deze ontwerpideeën? Laat je inspireren en denk mee! Laat ons je reactie via mail of Whatsapp op nr 06 34406072 weten. 

Van 21 augustus t/m 1 september staat de expositie in de LocHal, daarna zal deze doorreizen naar andere locaties in Noord-Brabant en daarbuiten. 

Geïnteresseerd om de expositie ook op uw locatie te plaatsen? Neem contact met ons op!


De design challenge is een initiatief van CAST, en werd georganiseerd in samenwerking met Vereniging Deltametropool en Kunstloc Brabant.

Expositie Out of the Box is vormgegeven door Volle-Kracht uit Eindhoven