BOUWSTOF | verslag 19 oktober 2022

We spraken oa met: 

Yusuf Celik (wethouder Wonen, Wijken en Integratie gemeente Tilburg) over toewijzen van woningen aan statushouders. 

Over Stadsnatuur, Stad = Natuur. Op dinsdag 20 september opende officieel de expositie met deze titel in de LocHal. Voor de leef kwaliteit in steden is natuur en groen essentieel. Onder andere voor het gevoel en de belevenis die groen oplevert, maar bijvoorbeeld ook als antwoord op de klimaatopgave. Met onze steden die steeds voller en drukker raken, hebben we nieuwe ideeën nodig om natuur in de stad een plek te geven. Wat zijn de moderne ontwikkelingen? Stedelijk groenvisionairs Max Latour en Stef Janssen geven hun visie op moderne toepassingen en de toekomst van stadsnatuur.

Cherryl Djoegan (ontwikkelaar en specialist circulair bouwen bij HD Groep) over verandermanagement voor een circulaire bouwpraktijk. Cherryl Djoegan is een jonge projectontwikkelaar met een missie: toewerken naar een bouwpraktijk die 100% duurzaam en circulair is, met oog voor sociale cohesie. Ga er maar aan staan, in een bouwsector die grotendeels nog op traditionele wijze, lineair georganiseerd is. Maar, zo zegt zij; “Waar een wil is, is een omweg.” Hoe zien haar projecten eruit? Welke afspraken maakt zij met aannemers? Waar loopt ze tegenaan? En hoe verleidt zij de partijen met wie ze samenwerkt om mee te gaan in deze duurzame beweging?

Errol van de Werdt (directeur TextielMuseum). Wat staat er allemaal te gebeuren in het Museumkwartier? Errol van de Werdt licht de ontwikkelingen en voorlopige ideeën toe van de verbouwing van het TextielMuseum. En dat gaat verder dan het TextielMuseum zelf. Hoe kan een verbouwing van het museum een katalysator zijn om het Museumkwartier tot een volgend bruisend stadsdeel te maken?

In Tourtje Tilburg met Tim bezoekt Tim de parkeergarage in de Spoorzone en de nieuwe Stadswinkel aan het Koningsplein en tot slot komt Martijn Neggers de show weer afsluiten!