20 feb 2024

Tilburg Architectuurprijs 2024

Architectuur in de kijker
Tilburg Architectuurprijs 2024

CAST, organiseert op 14 juni de eerste editie van de Tilburg Architectuurprijs. De Tilburg Architectuurprijs is de nieuwe prijs voor het beste bouwwerk in de gemeente Tilburg en is een initiatief van de gemeente Tilburg en CAST. De Tilburg Architectuurprijs wordt een tweejarige prijs. Deze editie is bedoeld voor projecten die tussen 1 januari 2021 en 31 december 2023 zijn opgeleverd of in gebruik zijn genomen. De prijs bestaat uit een vakjuryprijs en een publieksprijs. Vanaf 20 februari kan iedereen een Tilburg project inzenden.  

De prijs moet het debat in de stad stimuleren en voor betere architectuur zorgen. ,,Het is een middel om te vieren wat goed is, maar ook om te leren hoe het nog beter kan in de stad,” aldus wethouder Bas van der Pol in het Brabants Dagblad.

Architecten, opdrachtgevers, bouwers, adviseurs, bewoners en de gemeente Tilburg mogen projecten voordragen. De projecten moeten binnen de grenzen van gemeente Tilburg liggen, dus inclusief de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en BiezenmortelInzenden kan tot en met 14 april 2024. Alle inwoners van gemeente Tilburg en iedereen die architectuur in Tilburg een warm hart toedragen, kunnen van 16 mei tot en met 12 juni 2024 stemmen op drie favoriete projecten.

Meer informatie over het inzenden van projecten is hier te lezen. Volg ook de TIlburg Archtitectuurprijs op Instagram en LinkedIn.