03 Mar 2021

oproep Kunstopdracht winkellint Korvel

Tilburg e.o.
oproep Kunstopdracht winkellint Korvel

Oproep 

Ondernemersvereniging Korvel Vooruit is op zoek naar Tilburgse kunstenaars en ontwerpers die interesse hebben in het maken van een schetsopdracht voor een kunstwerk in het Korvellint. Het kunstwerk kan gaan bestaan uit een enkel object op een nog nader te bepalen locatie of een serie kleine ingrepen in de buurt. 

Procedure 

De ondernemersvereniging wil drie kunstenaars selecteren voor het maken van een schetsontwerp en roept daarom kunstenaars op om een motivatiebrief te sturen met een link naar de website en een cv. Voor de selectie van de kunstenaars is een commissie in het leven geroepen die bestaat uit ondernemers en bewoners uit de wijk. 

Financieel 

Per schetsontwerp bedraagt de vergoeding 500,- euro. Voor het definitief ontwerp en de uitvoering is, onder voorbehoud van verkregen subsidie en sponsoring, 15.000, - euro beschikbaar. Alle bedragen zijn ex btw. 

Uitgangspunten 

Het ontwerp leidt tot een toegankelijk kunstwerk in de openbare ruimte. Het wordt een integraal onderdeel van een multifunctioneel gebied. Het kan bestaan uit één object, maar ook uit verschillende repeterende elementen die als routing dienen. 

Trefwoorden: korvel manifest https://korvel-besterd.nl/korv... multicultureel; werelds winkellint; veelzijdigheid; verblijfskwaliteit; een cadeau voor iedereen. 

Het kunstwerk dient onderhoudsvriendelijk, veilig en vandalismebestendig te zijn. Interesse? Stuur voor 15 maart een motivatiebrief van maximaal 1 A4 en een link naar je website en cv naar info@korvel-besterd.nl Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je al ideeën of ontwerpen indient.