15 Oct 2020

Nieuwe collega voorstellen

Nieuwe collega voorstellen

Graag stellen wij onze nieuwe collega Bas Mastboom aan jullie voor! Met zijn tomeloze energie zal hij een sterke aanvulling op het team van CAST zijn. Een persoonlijk bericht van Bas:

Hallo allemaal!

Even voorstellen. Ik ben Bas Mastboom, 28 jaar en ik ben opgegroeid in een klein dorpje bij Enschede. Tilburg en Enschede lijken in eerste instantie misschien sterk verschillend, maar ik zie ook overeenkomsten. Zo zijn beide steden middelgrote, creatieve (voormalige textiel-)steden in een landelijk gebied met een centrale functie qua cultuur en wetenschap voor de omgeving. Het is naar mijn idee precies dit soort steden waar momenteel veel interessante dingen gebeuren, omdat er veel ruimte is voor creatieve en nieuwe ontwikkelingen. Met de programma’s van CAST wil ik bijdragen aan het creëren van bewustzijn en draagvlak bij alle partijen en zeker ook de bewoners van Tilburg en omgeving om bij te dragen aan geoptimaliseerde kwaliteit voor de leefomgeving.

Ik neem jullie een klein stukje mee in mijn carrièrepad om te onderbouwen waarom ik zo blij ben dat ik aan de slag ga als programmacoördinator bij CAST:

Tijdens mijn Bachelor Bouwkunde aan de TU Delft kwam ik erachter dat mijn passie voor de leefomgeving niet bij het ontwerpen hiervan lag, maar meer bij het onderzoeken van strategische vraagstukken met als hoofddoel verbetering van onze leefomgeving op sociaal-maatschappelijk niveau. Langs deze weg heb ik ervoor gekozen om de Master Management in the Built Environment te volgen om mij toe te spitsen op het reilen en zeilen van de bouwwereld achter deze leefomgeving. Tevens ben ik in deze periode met Tilburg in aanraking gekomen door hier een deeltijdopleiding musical te volgen. In mijn afstudeeronderzoek heb ik deze passies kunnen combineren en een vastgoedstrategie geschreven voor het Koninklijk Theater Carré. Na mijn Master ben ik een periode werkzaam geweest als projectmanager en adviseur bij projecten in en om Amsterdam. Wederom kwam ik erachter dat ik niet zelf in de bouwwereld wilde zitten maar graag concreter bezig wou zijn met strategische vraagstukken en het organiseren van activiteiten met als doel optimalisatie van kwaliteit van de leefomgeving.

Als programmacoördinator bij CAST ga ik programma’s maken die mensen aan het denken zetten en die alle partijen enthousiasmeert om in samenwerking bij te dragen aan deze optimalisatie van de leefomgeving. De kern hiervan is volgens mij doorgaans dat partijen het lef moeten hebben om te handelen overstijgend aan enkel hun eigenbelang. Ik zie het als mijn taak om hiervoor de ogen te openen. Naast het inhoudelijk samenstellen en het coördineren van de programma’s hoop ik out-of-the-box oplossingen aan te kunnen dragen, het team te kunnen inspireren en binnen de programma’s mijn presentatietalent te kunnen gebruiken. Naast mijn werk bij CAST speel ik theater bij Boys Won’t Be Boys en Live Your Story. Bij Live Your Story speel ik in Homonologen, een voorstelling in middelbare schoolklassen over seksuele diversiteit. In mijn programma’s wil ik tevens altijd rekening houden met minderheden. Voor mij maakt het weinig uit of ik bezig ben met onze leefomgeving of met theater, zolang het maar maatschappelijke impact heeft wat ik doe.

Binnen CAST word ik verantwoordelijk voor CASTatelier Logistiek Landschap en de activiteiten behorend bij Architectuur in de Kijker. Ook zal ik betrokken zijn bij CASTatelier Stad vol Energie en BOUWSTOF.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten bij onze activiteiten.

Let’s do this!