01 Mar 2020

Nieuwe collega's CAST

Nieuwe collega's CAST

Sinds maart hebben we 2 nieuwe gezichten bij CAST: Nout Sterk en Claudia Aarts. Beiden gaan zij aan de slag als programmacoördinator. 

Nout combineert zijn werk voor CAST met zijn werk voor REDD (landschapsbureau in Goirle). Binnen CAST gaat hij zich richten op de provinciale programmalijn die we met de andere Brabantse architectuurcentra hebben opgezet.

Claudia Aarts heeft veel ervaring met subsidieregelingen (zij werkte hiervoor bij BKKC) en zal ons daarbij ondersteunen, naast de organisatie van het brede palet aan CAST activiteiten.

Henriette en Sophie blijven tevens aan als programmacoördinator. Zij blijven zich richten op de Bouwstof talkshow, CAST&co, CASTatelier Logistiek Landschap en CASTatelier Wijk vol Energie. Daarnaast blijft Inge CAST natuurlijk als bureaumanager aan CAST verbonden. 

Het aantal mensen is weliswaar gegroeid, het aantal fte blijft nagenoeg gelijk.

 

Onze nieuwe collega's Nout en Claudia stellen zich graag persoonlijk aan u voor!

 

Nout Sterk

Mijn naam is Nout Sterk, 26 jaar geleden geboren in Tilburg.

Tilburg is de stad waar ik ben opgegroeid. Mijn band met de stad, de mensen en de omgeving is hecht. Tilburg heeft nooit bekend gestaan als mooiste meisje van de klas, maar meer als een rauwe stad met stiekem veel potentie (of ruimte voor verbetering, zo u wil).

Wat stedelijke ontwikkeling met mensen doet fascineert me enorm, het raakt mensen en beïnvloed hiermee de complete woon- en leefwijze in een stad. Recente ontwikkelingen in Tilburg hebben ervoor gezorgd dat de stad weer op de kaart staat en de bewoners zich met trots Tilburger kunnen noemen.

In 2015 afgestudeerde ik af als landschapsontwerper aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Naast het ontwerpen van “landschap” binnen en buiten de stad, heeft het me na laten denken over grotere thema’s als energie(transitie), ecologie en mobiliteit.

Na mijn studie ben werkzaam geweest bij Mecanoo architecten in Delft, hier ben ik bezig geweest met zowel grote masterplannen als detailtekeningen. Inmiddels ben ik alweer 3 jaar terug in Tilburg en werkzaam als landschapsontwerper bij Studio REDD, een kleine studio in Goirle. Hier hou ik me van A tot Z bezig met onze zakelijke projecten; openbare ruimten, zorg, recreatie en hospitality.  

Bij CAST hoop ik het gesprek over ruimtelijke kwaliteit te verbreden. Naast architectonische thematiek ook te kijken naar grotere vraagstukken die zich niet expliciet uitdrukken in onze gebouwde omgeving.

Hoewel het een vreemde start is in deze tijden, ben ik met veel enthousiasme begonnen bij CAST. Ik maak, hopelijk binnenkort, graag kennis bij een evenement van CAST!

 

Claudia Aarts

Graag wil me aan jullie voorstellen, ik ben Claudia Aarts 40 jaar oud, in Waalwijk geboren en heb altijd in Brabant gewoond. Ik ben getrouwd en mama van twee zoons van 5 en bijna 4 jaar oud. Sinds het afronden van mijn opleiding Vrijetijdsmanagement aan de NHTV (Breda) eind 2002 woon ik in Tilburg. Toen vond ik het echt nog wel een lelijke stad in vergelijking met Breda of Den Bosch. Maar het was de ideale stad voor mij als projectmanager in de creatieve industrie. Een gezellige stad in ontwikkeling, met een levendige muziekscene en toffe festivals.

Gelukkig zijn er de afgelopen jaren in Tilburg veel mooie en fijne plekken ontwikkeld, waardoor het een mooiere stad is geworden om in te wonen. En eerlijk gezegd vind ik de contrasten in lelijkheid en schoonheid van de gebouwen en ruimtes juist wel heel bijzonder. Ik heb geleerd dat Tilburg een stad is waar veel ruimte is voor experiment en waar kritiek gegeven én gehoord wordt.

Ik heb ruim 12,5 jaar gewerkt bij bkkc (voorloper van Kunstloc Brabant). Hier heb ik uitgebreide werkervaring opgedaan als projectmanager in ondernemerschap & talentontwikkeling en als loopbaanadviseur voor makers/ kunstenaars. Ik was tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de programmalijn van het kenniscentrum, het aanbod aan activiteiten, het aangaan van een intensievere samenwerking met het onderwijs en andere partners in de maatschappij. Met als doel het versterken van de positie van kunst en cultuur en de toegevoegde waarde voor de samenleving tastbaar maken.

Wat dat betreft zie ik veel paralellen in mijn oude werk en in dat wat CAST doet. De toegevoegde waarde van de verbeelding, vormgeving en creativiteit, architectuur, zichtbaar maken. Het gesprek faciliteren tussen bewoners, beleidsmakers en ‘bouwers’. Een onafhankelijke platform bieden dat zich inzet om de ruimtelijke kwaliteit in de stad en omgeving te verbeteren.

Als strategisch programmacoördinator ga ik het team versterken bij de organisatie, financiering en communicatie van de projecten. Ik ben niet opgeleid in architectuur of bouwkunde, maar heb wel een grote interesse hierin. Het is erg fijn om met een neutrale blik, als kritisch denker en inwoner van Tilburg mee te kunnen denken en reflecteren over de invulling van het programma en het voeren van de dialoog over ruimtelijke opgaven. En ook in het voor een buitenstaander begrijpelijk, concreet en tastbaar maken van ons werk.

Ik denk altijd in kansen en mogelijkheden en mijn advies aan kunstenaars en ondernemers is altijd: dromen durven realiseren. Dat wil ik ook uitdragen en waarmaken in mijn werk bij CAST. Ik hoop snel kennis te kunnen maken tijdens een bijeenkomst!