03 Apr 2023

Nieuwe collega CAST, Eva Hoonhout

Nieuwe collega CAST, Eva Hoonhout

Graag stel ik mezelf aan jullie voor, ik ben Eva Hoonhout(32), opgegroeid in het Brabantse dorpje Netersel, daarna gestudeerd en gewoond in Breda, Tilburg en Amsterdam en sinds 3 jaar weer terug in Tilburg met het idee om hier te blijven. Ik heb Tilburg leren kennen als een dynamische en gezellige stad waar veel in ontwikkeling is en waar er ruimte is voor dialoog en initiatief. 

Vanuit mijn werk als kunstenaar heb ik altijd al een bijzondere interesse gehad in onze directe leefomgeving en probeer ik in mijn werk altijd op een inspirerende wijze de bezoeker een spiegel voor te houden en actief te laten reflecteren. Hierin voelde ik meteen aansluiting in de activiteiten van CAST waar op een andere wijze ook wordt gezocht naar een inspirerende en kritische blik op onze gebouwde omgeving.

Na mijn Bachelor Beeldende Kunsten bij Sint Joost in Breda heb ik mijn studie vervolgt bij de master Studio for Immediate Spaces bij Sandberg Instituut in Amsterdam. Daar heb ik mij verder verdiept in onderwerpen die verbonden zijn aan onze directe leefomgeving, namelijk ons huis (thuis). Hierin heb ik mij toegespitst op onze dagelijkse handelingen en hoe wij ons op een verhalende wijze verbinden aan objecten en ruimtes om ons heen.

Naast mijn kunstenaarschap werk ik sinds 2018 met veel plezier als cultureel producent en coördinator voor diverse partijen in het Nederlandse kunstlandschap. Tijdens mijn master merkte ik al snel, dat naast mijn passie voor onze dagelijkse omgeving, ik veel plezier haal uit het goed organiseren van projecten. Tijdens en na mijn studie ben ik me daarom verder gaan ontwikkelen als producent in het culturele veld waar ik in vele gevallen ook een inhoudelijke betrokkenheid had bij het programmeren.

Terug in Tilburg voelde ik een sterke behoefte om meer te verbinden met de stad en een bijdrage te leveren aan haar ontwikkeling. Hierbij ben ik bijzonder geïnteresseerd in hoe we met elkaar leven, hoe we met elkaar wensen te leven en welke vorm we daaraan kunnen geven. Ik vind het enorm fijn dat ik nu de kans heb om als programmamaker bij CAST met een onafhankelijke, kritische en inspirerende blik me in te kunnen zetten voor de stad.

Ondanks dat ik geen achtergrond heb in architectuur denk ik een hele waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de de vraagstukken die er liggen op gebied van verdichting en verduurzamen. Naast een frisse blik en met creatieve vormen voor het vinden van dialoog, hoop ik hierbij een rol te kunnen spelen in het aantrekken van een jong volwassen publiek, om zo samen met professionals en andere bewoners scherp te kunnen spreken over de toekomst van onze stad.