13 Sep 2022

Expositie STAD = NATUUR

CASTatelier Verdichtingsopgave
Expositie STAD = NATUUR

Van 15 september t/m 20 november is in de LocHal (Tilburg) STAD = NATUUR te zien, een expositie over klimaatadaptatie, het delen van de beperkte ruimte in de stad en het zoeken naar een nieuw evenwicht tussen mensen, planten, dieren, bodem en water in de stad – door de ogen van kunstenaars, vormgevers en (landschaps)architecten.

Kijk mee door de ogen van kunstenaars, vormgevers en (landschaps)architecten, en laat je meevoeren door hun verbeeldingskracht.

Het belang van stadsnatuur

Stadsnatuur staat volop in de belangstelling. Voor een aantrekkelijke stad, recreatie, gezondheid en sociale contacten. En de laatste jaren ook als middel voor aanpassing aan klimaatverandering: voor verkoeling in verdichtende en warmer wordende steden, voor sponswerking in tijden van extreme regenval of droogte, voor verbetering van biodiversiteit.

Foto: Boomveer van The Urban Jungle Project

In navolging op deze expositie organiseert CAST op donderdag 3 november een stadsgesprek over de vergroening van de stad en over de duurzame buitenruimte in de stad. “Hoe zorgen we voor voldoende groen binnen de huidige verdichtingsopgave”