15 Nov 2023

De NWE Stijl | Debat "Tussen droom en daad..."

Tilburg e.o.
De NWE Stijl | Debat

Het in 1923 door Theo van Doesburg en Cor van Eesteren ontworpen en in Parijs als maquette tentoongestelde ‘Maison d’Artiste’ was een revolutionair, zo niet dadaïstisch ontwerp, waarvan alleen foto’s resteren. Het heeft als mythe wereldwijd de aandacht op zich gevestigd. De vraag óf het wel gebouwd moet worden is het onderwerp van een debat ‘Tussen Droom en Daad…’, dat op 15 november (aanvang 19.30 uur) in de LocHal in Tilburg plaatsvindt. Sprekers zijn Mick Eekhout, oud- hoogleraar TU Delft, architect John Körmeling (Draaiend Huis, D’n Ophef Tilburg, Happy Street Shanghai 2010), Thijs Asselbergs, oud-hoogleraar TU Delft en stedenbouwkundige Ludo Hermans.


Gespreksleider is oud-burgemeester Jan Boelhouwer. Vragen die aan de orde komen zijn: Is de kathedraal van de originele Stijlarchitectuur krachtiger als idee dan als uitgevoerd project? En wat is de betekenis van zo’n iconisch gebouw voor de stad waar het landt?

Aansluitend wordt de ideeënprijsvraag De Kracht van het Idee aangeboden aan wethouder Bas van der Pol; toegelicht door Ton van der Hagen en Jo Jongen van de Nwe StijlTilburg.

woensdag 15 november | 19.30 –  ca. 21.30 uur | LocHal Tilburg | toegang gratis