Architectuur in de kijker | Architectuurwandeling De Duurzame Stad

Loop de wandelroute langs duurzame architectuur in Tilburg!

Ter gelegenheid van de landelijke Dag van de Architectuur op 19 juni heeft CAST de architectuurwandeling De Duurzame Stad uitgestippeld. Deze architectuur wandel(of fiets)route is te downloaden in de app Brabant Vertelt van Kunstloc Brabant.

Tilburg behoort tot de warmste steden van Europa. Maar de stad wordt duurzamer, groener en daarmee klimaatbestendiger gemaakt. We nemen je mee op een route langs locaties die op hun eigen manier bijdragen aan een duurzame stad.  

In tekst, beeld en geluid brengen we je op de hoogte van verschillende duurzaamheidstoepassingen in de architectuur van gebouwen en van de buitenruimte in de stad. We presenteren hiermee ook enkele plannen voor de nabije toekomst. Waar gaat de stad verder vergroenen en hoe? Kom meer ins en outs te weten over de kansen voor de verduurzaming van de stad en laat je inspireren.

Praktische info

Installeer de app Brabant Vertelt op je telefoon. In het menu kun je de voetganger of fietser selecteren en druk dan op zoeken. De Architectuurwandeling De Duurzame Stad vind je dan in het menu tussen andere kunst- en erfgoed routes. Selecteer de wandeling in het menu, dan zie je eerst een pagina met algemene informatie over de route en de bereikbaarheid naar het startpunt. Om de route te starten, moet je de route eerst downloaden. Het is verstandig dit vooraf met een WI-FI verbinding te downloaden. Vanwege foto, audio en video materiaal kan het even duren voordat de volledige route is gedownload. 

Het startpunt van de route is de Willem II straat en de route is circa 5 km. Het brengt je langs 11 duurzame locaties in het centrum van Tilburg.

We wensen je een fijne wandeling!!