Verdichtingsopgave
16 jun 2021

Bijeenkomst Verdichting van de Stad

Tilburg groeit met 25.000 woningen
CASTatelier Verdichtingsopgave

Jouw bijdrage wordt op prijs gesteld door de gemeente. Via deze link kunt u de bijeenkomst online volgen (aanmelden is niet meer nodig, u kunt via deze link om 20.00u meteen meekijken)

Bijeenkomst Verdichting van de Stad
  • Datum
    wo 16 jun 2021
  • Locatie
  • Aanvang
    20:00 uur

Tilburg gaat verdichten: hoe kan Tilburg groeien met 25.000 woningen?  

Kijken en meepraten? Via deze link kan je direct meekijken! (aanmelden is niet meer nodig, u kunt via deze link om 20.00u meteen meekijken)

Op woensdagavond 16 juni organiseert CAST samen met de gemeente Tilburg een online publieksavond over een flinke opgave voor Tilburg: in 2040 komen er 40.000 extra mensen in Tilburg wonen. Daarvoor zijn 25.000 extra woningen nodig, maar ook ruimte voor bedrijven, scholen, parken en winkels. Zodat de stad een fijne plek blijft om te wonen, te werken en te leven.

De stad nog verder uitbreiden is niet meer mogelijk. De ruimte voor de nieuwe woningen wordt vooral gezocht in de bestaande stad en uiteraard de dorpen. Anders gezegd; we gaan verdichten. Waar zien we kansen en op welke plekken vinden we hoogbouw goed passen? Wat betekent dit voor het parkeren, het groen, de winkels, scholen en andere voorzieningen? Hoe gaat Tilburg veranderen? Hoe benutten we kansen en beperken we bedreigingen? We delen onze ideeën en horen graag uw reactie. Dit is belangrijk voor de toekomst van Tilburg. Praat mee en stel uw vragen! 

Wethouder Bas van der Pol (D66, ruimtelijke ordening) legt uit waarom deze verdichtingsopgave van belang is en wat dit gaat betekenen voor de stad. Stedenbouwkundige Edwin van Renterghem legt uit hoe hij denkt deze verdichting te realiseren. Voor welke doelgroep gaan we bouwen? Gaat er meer hoogbouw komen? Waar kan er meer groen komen? Wat doe je met toenemende verkeersdrukte? Komt er ruimte voor meer winkels, scholen, sportvelden en andere voorzieningen? Kortom, hoe ziet Tilburg er in 2040 uit? Joks Janssen (PON/Telos) en Elisabeth Boersma (BPD) laten hun licht schijnen over de voorgenomen plannen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en opmerkingen vanuit het publiek, die je via een chat naar de studio kunt sturen.


Presentatie: Bas Mastboom en Henriette Sanders. Je kan hier direct kijken!

Wat: Tilburg gaat verdichten: hoe kan Tilburg groeien met 25.000 woningen?  
Wanneer:  woensdagavond 16 juni van 20.00 tot 21.30 uur.
Waar: live uitzending via Vimeo