Tilburg e.o.
25 nov 2021

Stadsdebat Muurschilderingen Tilburg | UITGESTELD VANWEGE COVID-19

LET OP: GEANNULEERD VANWEGE COVID-19
Tilburg e.o.

Debateer mee over de toekomst van de muurschilderingen in de stad Tilburg! Vind jij ze een kleurrijke toevoeging of een bevuiling van architectuur?

Stadsdebat Muurschilderingen Tilburg | UITGESTELD VANWEGE COVID-19
 • Datum
  do 25 nov 2021
 • Locatie
  ntb
 • Inloop
  19:30 uur
 • Aanvang
  20:00 uur

In Tilburg zien we steeds meer kleurrijke muurschilderingen in de stad verschijnen.

Van struisvogels tot boekenkasten, van octopussen tot distels tot doornroosje, alles komt langs in het Tilburgse scala van muurschilderingen.

Wat voegen deze muurschilderingen nou echt toe? In een open stadsdebat dat met nadruk voor iedereen toegankelijk is, spreken we in ieder geval met:
- de gemeente, vanuit welk oogpunt en met welke motivatie support de gemeente deze muurschilderingen.
- Dennis Elbers, directeur van  Blind Walls Gallery, hét museum op straat in Breda, over wat de ruim 100 muurschilderingen betekenen voor de stad Breda.
- Kunstenaar Niko de Wit, over wat hij wel passende en geen passende muurschilderingen vindt, welke voorwaarden zouden we moeten stellen.
- het perspectief van een nader te bepalen architect, wanneer zou die zich op zijn/haar/hun auteursrecht beroepen en onder welke voorwaarde is een muurschildering op hun/zijn/haar gebouw wel geschikt?
- het perspectief van muurschildering artiesten zelf, wat voor een onderzoek doen zij naar de context van architectuur en stedenbouw voor hun ontwerp? Wat zien zij als de toevoeging van de werken voor de stad?
- Saskia Dellevoet van Art-Fact neemt ook deel aan de discussie, over wat muurschilderingen kunnen betekenen, ook in relatie tot de verbinding van professionele en amateurkunst.

En jij! We willen graag jouw mening horen over de muurschilderingen, onder welke voorwaarde wel, onder welke voorwaarde niet.

De datum en locatie worden later bekend gemaakt.