Tilburg e.o.
24 mrt 2022

Stadsdebat Muurschilderingen Tilburg

Tilburg e.o.

Debateer mee over de toekomst van de muurschilderingen in de stad Tilburg! Vind jij ze een kleurrijke toevoeging of een bevuiling van architectuur? Deelname is gratis.  Meld je aan via Eventbrite. Meer info hieronder!

Stadsdebat Muurschilderingen Tilburg
  • Datum
    do 24 mrt 2022
  • Locatie
  • Inloop
    19:30 uur
  • Aanvang
    20:00 uur

In Tilburg zien we steeds meer kleurrijke muurschilderingen in de stad verschijnen.

Van struisvogels tot boekenkasten, van octopussen tot distels tot doornroosje, alles komt langs in het Tilburgse scala van muurschilderingen.

Wat voegen deze muurschilderingen nou echt toe? In een open stadsgesprek spreken we in ieder geval met:
- Rik Grashoff, wethouder gemeente Tilburg: vanuit welk oogpunt en met welke motivatie support de gemeente deze muurschilderingen?
- Christina Rademacher, projectleider van de muurschilderingen bij de gemeente Tilburg. 
- Kunstenaar Niko de Wit, over wat hij wel passende en geen passende muurschilderingen vindt, welke voorwaarden zouden we moeten stellen.
- Saskia Dellevoet van Art-Fact. Art-fact heeft de afgelopen twee jaar tien muurschilderingen gerealiseerd en daarbij veel ervaring opgedaan met de samenwerking tussen kunstenaar en de buurt. Zij komt o.a. vertellen hoe Art-fact te werk gaat. Zie ook www.art-fact.nl.

En hoe kijken architecten naar de muurschilderingen op hun ontwerp? Vinden zij het iets toevoegen? Kunnen zij zich op hun auteursrecht beroepen en onder welke voorwaarde is een muurschildering op hun gebouw wel geschikt?

En jij! We willen graag jouw mening horen over de muurschilderingen! Zijn ze een verrijking voor de stad? Of een overbodige toevoeging? Praat mee!