Tilburg e.o.
11 dec 2018 - 11 dec 2018

Presentatie Cahier 'Verweven Stad'

Tilburg e.o.

CAST nodigt u uit voor de presentatie van het cahier Verweven Stad, dat stedenbouwkundige Ludo Hermans (gemeente Tilburg) inhoudelijk heeft samengesteld in opdracht van gemeentesecretaris Marcel Meijs.

Presentatie Cahier 'Verweven Stad'

Foto: Ernest Potters

De belangstelling voor deze avond is enorm! We hebben een grotere zaal geregeld, dus meld u aan via bovenstaande knop, dan ligt er een boek voor u klaar. Op dinsdag 11 december presenteert het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw (CAST) het boek ‘Verweven Stad’ in Theaters Tilburg. Dit cahier (werkboek) viert de succes van de grote gebiedsontwikkelingen rondom de binnenstad van de afgelopen tien jaar, en kijkt vooruit naar de manier waarop Tilburg zich verder kan ontwikkelen. Iedereen is van harte welkom deze presentatie bij te wonen. 

Over Verweven StadDe Piushaven, het Koningsplein, het Kernwinkelgebied, de Spoorzone en het Museumkwartier: stuk voor stuk indrukwekkende projecten waar al een flink aantal jaren aan wordt gewerkt, of waaraan binnenkort gewerkt gaat worden. Het succes van deze gebiedsontwikkelingen zit ‘em niet (alleen) in de afzonderlijke projecten, maar vooral in de onderlinge verbondenheid van deze gebieden. ‘Verweven Stad’ gaat juist over die samenhang van projecten. Alle gebieden in Tilburg die ooit gescheiden eilanden waren, vervlechten en vormen steeds meer tot één geheel dat meer is dan de som der delen. 

We gaan op deze avond met Ludo Hermans in gesprek over zijn visie op de toekomstige ontwikkelingen van Tilburg. Daarnaast zal architect Ton van der Hagen (Archistad) zijn visie op het boek geven, Hendrik Driessen (directeur van De Pont) spreekt over het Museumkwartier en Rob van Steen (directeur van Theaters Tilburg) spreekt naar aanleiding van Verweven Stad over zijn ideeen voor de omgeving van de Schouwburg (denk aan Willemsplein, Schouwburgring en Koningsplein) Het Cahier is letterlijk tweeledig. Het eerste deel is een ode aan de ontwikkeling die de stad de afgelopen 10 jaar heeft doorgemaakt en waar we trots op kunnen zijn. Het tweede deel is een schetsboek, met ideeën, plannen en dromen, vraagstukken die om een oplossingen vragen. Dit deel vormt een uitnodiging aan publiek en professionals om verder te denken en mee te bouwen aan de ambities van de stad. Want Tilburg is en blijft in beweging. En daar nemen we u graag in mee. Op de avond zelf zal er voor iedereen een exemplaar zijn.