naar een duurzame integrale wijkaanpak
26 nov 2020

nieuwe energie in de wijk

CASTatelier stad vol energie

Presentaties en een gesprek over de kans om de energietransitie in te zetten om de wijk, de woningvoorraad, het groen en de publieke ruimte aan te pakken. Een samenwerking tussen IABR, Architectuur-centrum Eindhoven en CAST.

nieuwe energie in de wijk

Nieuwe energie in de wijk is een online bijeenkomst over de aanpak van de energietransitie. We hebben in het Klimaatakkoord afgesproken om in 2050 van het gas af te zijn. Het is een ambitie die we alleemaal op ons netvlies hebben, maar die tegelijkertijd veel vragen oproept en ons voor dilemma’s plaatst. Hoe gaan we daar mee om? Wat vinden collega’s belangrijk en waarom? ‘We hebben niet de ruimte, noch het geld en de tijd om opgaven los van elkaar te adresseren’, stelt Daan Zandbelt, rijksadviseur voor de leefomgeving onlangs tijdens een lezing. Het integreren van opgaves wordt daarmee noodzakelijk. In deze bijeenkomst verkennen we verschillende invalshoeken. We gaan in gesprek over de kans om de energietransitie in te zetten om ook de wijk, de woningvoorraad, het groen of de publieke ruimte aan te pakken. We vangen aan met een pleidooi van Thijs van Spaandonk, waarna 3 korte presentaties zullen volgen. en sluiten af met een discussie. We stellen jullie kritische inbreng en ideeën natuurlijk erg op prijs, en kijken uit naar jullie aanmelding! 

Wie de gasten precies zullen zijn zal zsm bekend worden gemaakt.

Deze online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 november van 16.00 tot 17.30 uur.

Schrijf je in via deze link.

De organisatie voor deze bijeenkomst is een samenwerking met de Internationale Architectuur Biënnale RotterdamArchitectuurcentrum Eindhoven en CAST.