Europese ontwerpwedstrijd voor jonge architecten tot en met 40 jaar
24 mei 2023

EUROPAN | Lunchlezing

Europan17

Wegens te weinig aanmeldingen is de lunchlezing geannuleerd. 

EUROPAN | Lunchlezing
  • Datum
    wo 24 mei 2023

Wegens te weinig aanmeldingen is de lunchlezing helaas geannuleerd.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In deze lunchlezing staan de thema’s van Europan en het belang van de SBRT centraal. We gaan deze middag o.a. in gesprek met Peter van Schie (stedenbouwkundige gemeente Breda) en Marco Visser (stedenbouwkundige gemeente Tilburg). Zij lichten de locaties en de ontwerpopgave in de SRBT toe. De eenenvijftig gekozen locaties van Europan 17, waarvan er zes in de SRBT liggen, staan model voor vraagstukken die momenteel op veel plekken spelen. ‘Tilburg en Breda werkten al samen aan verbetering van de regio toen de kans kwam om deel te nemen in Europan. Die grepen we met beide handen aan,'  aldus Visser. ‘Dit zijn de opgaves waar Europa nu voor staat.’

Madir Shah (Europan NL en oud-winnaar Europan) zal het verhaal achter Europan toelichten en de evolutie van de prijsvraag. 

Ook gaan we in gesprek met oud deelnemers/winnaars van Europan. Johan van Ling (VOIDS urbanism) winnaar van Europan16 verteld over de inzending The Third Wave en wat Europan hem heeft gebracht. 

Over Europan
Europan is een Europese ontwerpwedstrijd voor jonge architecten tot en met 40 jaar. In Nederland focust de competitie op zes locaties in de Stedelijke Regio Breda-Tilburg (SRBT). Europan NL organiseert deze editie van Europan in opdracht van de gemeenten Breda, Tilburg, Etten-Leur en Waalwijk. De regio doet mee met zes locaties (Groenewoud en Kenniskwartier in Tilburg, ’t Zoet en Schorsmolen in Breda, het winkelcentrum in Etten-Leur en de Taxandriaweg in Waalwijk).