Talkshow over architectuur en stedenbouw
11 mrt 2022

BOUWSTOF talkshow | 11 maart

LIVE bij te wonen!
BOUWSTOF talkshow

een nieuwe editie van je favoriete talkshow met dit keer o.a. Ana Luisa Moura, Mathijs Leeuwis, Rinke Vreeke en Samantha van Rooij

BOUWSTOF talkshow | 11 maart

bouwstof

BOUWSTOF is dé talkshow in Tilburg: een dynamisch programma met ruimte voor actualiteiten, interviews, verdiepende gesprekken en cross-overs waar iedereen met een interesse voor architectuur, ruimtelijk ontwerp en design bij wil zijn. Een ontspannen avond met inhoud en diepgang.

We spreken op 11 maart o.a. met: 

-Ana Luisa Moura, projectleider bij Vereniging Deltametropool. Ana Luisa is de trekker van het onderzoekstraject 'werklandschappen: de transitie van werk als ruimtelijke opgave'. We gaan het met haar hebben over binnenstedelijke bedrijventerreinen, ook wel genoemd brownfields en ons toespitsen op de kanaalzone in Tilburg.

- Mathijs Leeuwis, stadscomponist van Tilburg, met een pedalsteel-gitaar maakt hij soundscapes. Wat zijn zijn ideeën over de rol van geluid in architectuur en stadsontwikkeling? Hoe laat hij zich inspireren? Maar ook: wat doet een stadscomponist en wat is het geluid van Tilburg? We praten over zijn aanstelling als stadcomponist en vragen hem iets te spelen.

- Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) Burgerijpad. We zien steeds meer woongroepen en andere moderne woonvormen ontpoppen met een financieringsconstructie van wooncoöperaties. Ook het Collectief Particulier opdrachtgeverschap is een relatief nieuwe constructie waarbij bewoners in samenspraak en cofinanciering in nieuwe samenwerking buurten realiseren. Hoe gaat het in zijn werking? Wat zijn de voordelen en nadelen en heeft het toekomst? Zou het bijvoorbeeld kunnen bijdragen aan de oplossing van de huidige wooncrisis? Waar lopen ze bij het CPO Burgerijpad tegenaan? 

- Samantha van Rooij, regisseur binnenstad en Rinke Vreeke, kwartiermaker Stadsforum. De eerste schop is gezet in het stadsforum. Wat gaat deze ontwikkeling betekenen voor de stad, hoe gaan alle partijen aan het stadsforum met elkaar samenwerken en wat gaat dit betekenen voor de (binnen)stad. We zoomen in de toekomst van het Paleis binnen het stadsforum.

In Tourtje Tilburg met Tim gaat Tim met Wethouder Bas van der Pol langs in Stappegoor en langs Minitopia in Sprang-Capelle, waar tiny houses met een sociale huurconstructie worden bezocht. Verder is T-reporter Hassiba langs het woonprotest geweest en sluit Martijn Neggers de avond weer scherp af. 

De ticketprijs? Die bepaal jij zelf! Bestel hier je ticket.

We willen dat BOUWSTOF voor iedereen toegankelijk is. Daarom hanteren we geen vaste ticketprijs. We geven een richtprijs van € 9,- maar iedere bezoeker mag naar eigen inzicht en draagkracht zijn of haar prijs betalen.