Buitenkans
16 jun 2022

Buitenkans Excursie | Wuustwezel en Zundert

CASTatelier Buitenkans
Buitenkans Excursie | Wuustwezel en Zundert
  • Datum
    do 16 jun 2022
  • Inloop
    09.00 uur
  • Aanvang
    09.15 uur

Langs beide zijden van de grens verkennen we het gemeenschappelijk buitengebied. We houden halt bij enkele interessante plekken en landschappelijke uitdagingen die we tegenkomen op onze verkenningstocht. Zo bezoeken we onder andere het palliatief centrum Coda, het Franciscanessen Domein, het project van de Kansenkavels, uitkijktoren De Klot, Hofstede aan de dreef en boomkwekerij Lodders. Bij iedere stopplaats krijgen we tekst en uitleg van een gids ter plaatse. Onze route volgt een lijn doorheen het landschap van Wuustwezel en Zundert waarbij we dieper ingaan op enkele thema's die eerder aan bod kwamen tijdens de online lezingenreeks vorig jaar. In Zundert brengt een bus ons terug naar het startpunt in Wuustwezel.

Praktische info:

We verzamelen om 09u15 op de parking aan het Domein Franciscanessen (adres: Bredabaan 737, Wuustwezel, België). Na een kop koffie, een stuk gebak en een bezoek aan zowel Coda als het Franciscanessen Domein, springen we op de fiets en starten we onze fietsroute. Bij aankomst aan de grens genieten we tijdens een middagpauze van een kleine lunch en nadien hervatten we onze route door Nederland. We sluiten ons excursie af met een drankje in café De Bocht waar we de fiets achterlaten en vervolgens met een bus opnieuw naar het startpunt in Wuustwezel rijden. Daar komen we omstreeks 18u00 toe. Bij inschrijving betaal je €25. Hier zit het volgende bij inbegrepen: koffie en gebak, de huur van een elektrische fiets, toelichting van een gids, een lunchpakket (broodje kaas/vlees, flesje water, appel), een drankje in café De Bocht en de busrit.

Carpool-tip:

Via BlaBlaCar kan je een rit toevoegen of je aanmelden als je aan een bepaalde rit wil deelnemen. Zo zijn er mogelijks deelnemers die langs het station van Brecht (Noorderkempen) passeren en jou kunnen vervoeren naar de Bredabaan 737 in Wuustwezel. Of omgekeerd: passeer je in de buurt van het station Brecht (Noorderkempen) en heb je nog een plaatsje vrij? Voeg jouw rit dan toe op BlaBlaCar zodat je een pendelaar naar het startpunt van onze excursie kan vervoeren.