Talkshow over architectuur en stedenbouw
19 okt 2022

BOUWSTOF talkshow

BOUWSTOF talkshow

BOUWSTOF is dé talkshow in Tilburg: een dynamisch programma met ruimte voor actualiteiten, interviews, verdiepende gesprekken en cross-overs waar iedereen met een interesse voor architectuur, ruimtelijk ontwerp en design bij wil zijn. Een ontspannen avond met inhoud en diepgang.


BOUWSTOF talkshow

We spreken op 19 oktober o.a. met: 

Errol van de Werdt (directeur TextielMuseum). Wat staat er allemaal te gebeuren in het Museumkwartier? Errol van de Werdt licht de ontwikkelingen en voorlopige ideeën toe van de verbouwing van het TextielMuseum. En dat gaat verder dan het TextielMuseum zelf. Hoe kan een verbouwing van het museum een katalysator zijn om het Museumkwartier tot een volgend bruisend stadsdeel te maken?

Cherryl Djoegan (ontwikkelaar en specialist circulair bouwen bij HD Groep) over verandermanagement voor een circulaire bouwpraktijk. Cherryl Djoegan is een jonge projectontwikkelaar met een missie: toewerken naar een bouwpraktijk die 100% duurzaam en circulair is, met oog voor sociale cohesie. Ga er maar aan staan, in een bouwsector die grotendeels nog op traditionele wijze, lineair georganiseerd is. Maar, zo zegt zij; “Waar een wil is, is een omweg.” Hoe zien haar projecten eruit? Welke afspraken maakt zij met aannemers? Waar loopt ze tegenaan? En hoe verleidt zij de partijen met wie ze samenwerkt om mee te gaan in deze duurzame beweging?

Yusuf Celik (wethouder Wonen, Wijken en Integratie gemeente Tilburg) over toewijzen van woningen aan statushouders. De asielzoekerscentra in Nederland zijn overvol en de instroom neemt nog altijd toe. Het aantal statushouders zal de komende jaren ook toenemen, waarvoor we op zoek moeten naar geschikte woningen. Welke weg doorloopt een persoon die als vluchteling aankomt in Ter Apel tot statushouder die een woning krijgt in Tilburg? Waar staan die woningen, kan flexwonen een oplossing bieden en mogen statushouders hun woning zelf kiezen? En wat betekent de toewijzing voor andere doelgroepen in Tilburg, die ook met smart op een woning wachten?

Over Stadsnatuur, Stad = Natuur. Op dinsdag 20 september opende officieel de expositie met deze titel in de LocHal. Voor de leef kwaliteit in steden is natuur en groen essentieel. Onder andere voor het gevoel en de belevenis die groen oplevert, maar bijvoorbeeld ook als antwoord op de klimaatopgave. Met onze steden die steeds voller en drukker raken, hebben we nieuwe ideeën nodig om natuur in de stad een plek te geven. Wat zijn de moderne ontwikkelingen? Stedelijk groenvisionairs geven hun visie op moderne toepassingen en de toekomst van stadsnatuur.

In Tourtje Tilburg met Tim bezoekt Tim de parkeergarage in de Spoorzone en de nieuwe Stadswinkel aan het Koningsplein en tot slot komt Martijn Neggers de show weer afsluiten!

De ticketprijs? Die bepaal jij zelf! Bestel hier je ticket.

We willen dat BOUWSTOF voor iedereen toegankelijk is. Daarom hanteren we geen vaste ticketprijs. We geven een richtprijs van € 9,- maar iedere bezoeker mag naar eigen inzicht en draagkracht zijn of haar prijs betalen.