Talkshow over architectuur en stedenbouw
13 okt 2021

BOUWSTOF talkshow | 13 oktober

LIVE bij te wonen!
BOUWSTOF talkshow

een nieuwe editie van je favoriete talkshow met dit keer o.a. Thomas Bedaux, Anja Reinhardt, Floris Cornelisse en Stephan Petermann. Bestel je tickets hier

BOUWSTOF talkshow | 13 oktober

Bestel je tickets HIER

BOUWSTOF is dé talkshow in Tilburg: een dynamisch programma met ruimte voor actualiteiten, interviews, verdiepende gesprekken en cross-overs waar iedereen met een interesse voor architectuur, ruimtelijk ontwerp en design bij wil zijn. Een ontspannen avond met inhoud en diepgang.

We spreken op 13 oktober o.a. met: 

-Thomas Bedaux, architect en partner bij Bedaux de Brouwer Architecten. We spreken met hem over de boekuitgave BEDAUX DE BROUWER ARCHITECTEN: WERKEN 2021-2003 over werken van het bureau uit de afgelopen vijftien jaar.

-Anja Reinhardt, oprichter van dansgezelschap Vloeistof. We spreken met haar over het belang van de Fontys Master Performing Public Space. Ook gaan we het hebben over waarom architectuur bepaalt hoe we ons bewegen in een ruimte. Waarom is het waardevol om de relatie tussen dans en ruimte te onderzoeken?

-Floris Cornelisse, architect en partner bij Happel Cornelisse Verhoeven. We spreken met hem over zijn (ontwerp)visie op de spoorzone, maar we gaan het voornamelijk hebben over de totstandkoming van "de Brabander".

-Stephan Petermann, over zijn boek, Back to the Office (bestel hier vooruit) dat eind dit jaar verschijnt. In dit boek zijn beroemde en revolutionaire kantoorgebouwen te zien. Hoe staan deze kantoren er nu bij, en hoe werken deze kantoorconcepten?

We gaan weer terug naar kantoor. Maatschappelijke ontwikkelingen (zoals Corona), nieuwe management-strategieën of nieuwe bouwvoorschriften maken dat er regelmatig nieuwe kantoorconcepten zijn ontstaan. Dit heeft in de loop van de afgelopen 100 jaar wereldwijd een aantal iconische kantoorgebouwen opgeleverd. Welke kantoorgebouwen hebben de tand des tijds overleefd en welke lessen kunnen we leren voor de toekomst? En hoe gaat het post-corona kantoor er uit zien? 

Uiteraard tackelt Tourtje Tilburg met Tim het laatste bouwnieuws, zal er een voxpop van T-reporter Eyas vertoond worden over dans in de openbare ruimte en kunnen we weer rekenen op Martijn Neggers die de avond weer scherp zal afsluiten.

tickets bestel je hier