Talkshow over architectuur en stedenbouw
10 nov 2020

BOUWSTOF | talkshow 10 november

Met o.a. Marcelle Hendrickx, Susan Groot Jebbink en Daan Zandbelt
BOUWSTOF talkshow

Deze keer wederom als online editie, rechtstreeks naar je woonkamer! Deze uitzending te zien via deze link.

 • Datum
  di 10 nov 2020
 • Locatie
 • Aanvang
  19.15 uur

Door de maatregelen rondom Covid-19, kan deze editie niet in gebruikelijke vorm doorgaan. Speciaal voor deze keer daarom: een digitale uitzending via Omroep Tilburg!

Deze uitzending is terug te zien via deze link.

BOUWSTOF

BOUWSTOF is de talkshow in Tilburg voor iedereen met een interesse voor architectuur, ruimtelijk ontwerp en design: een dynamisch programma met ruimte voor actualiteiten, interviews, verdiepende gesprekken en cross-overs. Een ontspannen avond met inhoud en diepgang.

Normaal vindt BOUWSTOF plaats met een live-publiek, in de huidige situatie doen we het anders. Vanuit de studiozaal van Theaters Tilburg zendt Omroep Tilburg de uitzending uit op 10 november.  

In deze editie schuiven aan:

 • Susan Groot Jebbink (Business director Gezonde & Veilige Stad bij Sweco, projectleider van bedrijventerrein Wijkevoort). Susan motiveert het belang van het nieuwe industrieterrein Wijkevoort en vertelt op welke wijze dit nieuwe bedrijventerrein echt van meerwaarde gaat zijn voor de stad.
 • Marcelle Hendrickx (Wethouder cultuur van de gemeente Tilburg) vertelt over het nieuwe cultuurplan en over de toegevoegde waarde van kunst in de openbare ruimte. Verschillende spraakmakende projecten in Tilburg passeren de revue. Bijvoorbeeld het streetart project ‘ForwART’, waarbij kunstenaars en jongeren samenwerken en waarvoor Tilburg een flinke subsidie heeft gekregen. Wat kan dit gaan betekenen voor de wijk?
 • Daan Zandbelt (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving) wordt bevraagd over de prijsvraag: Panorama Lokaal, Tilburg Noord. Wat is eigenlijk het belang van prijsvragen?  Hij bespreekt de kracht van het winnende plan ‘Mozaïek Tilburg-Noord’ en hoe dit plan verder in de praktijk kan worden gebracht. Tot slot blikt hij terug op zijn termijn als rijksadviseur.
 • Martijn Neggers sluit de avond weer scherp af, ditmaal door gezonde spot te drijven met kunst in de openbare ruimte in zijn geboorteplaats Valkenswaard. En natuurlijk gaat Tim weer langs bij een aantal spraakmakende (nieuw)bouwprojecten.