Talkshow over architectuur en stedenbouw
01 mrt 2023

BOUWSTOF talkshow

BOUWSTOF talkshow

BOUWSTOF is dé talkshow in Tilburg: een dynamisch programma met ruimte voor actualiteiten, interviews, verdiepende gesprekken en cross-overs waar iedereen met een interesse voor architectuur, ruimtelijk ontwerp en design bij wil zijn. Een ontspannen avond met inhoud en diepgang.

BOUWSTOF talkshow

Deze editie zijn o.a. te gast:

Jasper Kraaijeveld (BNA)  over de huidige/aankomende problemen in de bouwwereld. Kunnen we spreken van een bouwcrisis? Wat voor knelpunten signaleert BNA en welke oplossingen zijn aan te dragen? Hoe kunnen we een nieuwe crisis voorkomen of ombuigen?

Inge van Beek (omgevingsmanager energietransitie gemeente Tilburg) over de proeftuin aardgasvrije wijk in Quirijnstok, Tilburg-Noord. Welke vorderingen zijn er met de proeftuin gemaakt, en welke lessen heeft deze proeftuin al opgeleverd?

Nyasha Harper-Michon (architect, business developer en activist) noemt zichzelf Archtivist, een term die ze bedacht voor de cross-over tussen activisme en architectuur. Waarom heeft de bouw activisten nodig? Op welke manier merkt ze, dat haar werk een positieve impact heeft op ecologische, sociale en technologische veranderingen?

Binnenkort wordt De Bankier aan de Spoorlaan opgeleverd. We spreken met Christopher Ho van Diederendirrix over het ontwerp van deze nieuwe toren in de stad.

Uiteraard tackelt Tourtje Tilburg met Tim het laatste bouwnieuws, T-reporter Hassiba neemt ons mee in haar vlog Straatpraat en Martijn Neggers sluit de avond weer scherp af. 

Bestel je tickets hier