de prijs voor het beste bouwwerk
14 jun 2024

Prijsuitreiking Tilburg Architectuurprijs 2024

Wie gaat er winnen?
Tilburg Architectuurprijs

eerste prijsuitreiking Tilburg Architectuurprijs

Prijsuitreiking Tilburg Architectuurprijs 2024
  • Datum
    vr 14 jun 2024
  • Locatie
  • Inloop
    17.00 uur
  • Aanvang
    17.30 uur

De eerste prijsuitreiking van de Tilburg Architectuurprijs vindt plaats in de LocHal te Tilburg. Tijdens de prijsuitreiking licht de vakjury de genomineerde projecten toe en worden de winnaars van zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs bekend gemaakt. 

Inloop vanaf 17.00 uur Start programma 17.30 uur Einde programma 19.30 uur

Erbij zijn 

Wil je aanwezig zijn bij de uitreiking, meld je dan aan via deze link. Dat kan voor 1 ticket per persoon. Wees er snel bij, wegens beperkte plaats.

Stem op de publieksprijs

Kijk hier voor een compleet overzicht van alle ingezonden projecten en de genomineerden. Je stem uitbrengen kan nog t/m 12 juni. Laat jouw favoriete project naar de overwinning van de publieksprijs schieten! Ontdek alle geweldige inzendingen en kies het project dat jou het meest aanspreekt.

Tilburg Architectuurprijs

De Tilburg Architectuurprijs is de nieuwe prijs voor het beste bouwwerk in de gemeente Tilburg en is een initiatief van de gemeente Tilburg en CAST. De Tilburg Architectuurprijs wordt een tweejarige prijs. Deze editie is bedoeld voor projecten die tussen 1 januari 2021 en 31 december 2023 zijn opgeleverd of in gebruik zijn genomen. De prijs bestaat uit een vakjuryprijs en een publieksprijs. 

De prijs moet het debat in de stad stimuleren en voor betere architectuur zorgen. ,,Het is een middel om te vieren wat goed is, maar ook om te leren hoe het nog beter kan in de stad,” aldus wethouder Bas van der Pol in het Brabants Dagblad.

Vakjury

We stellen je graag voor aan de vakjury Tilburg Architectuurprijs 2024. De juryleden komen uit Nederland en België en vormen samen een representatie uit het werkveld. Uit de 53 projecten nomineert de vakjury zes tot negen projecten, deze nominaties maken kans op de vakjuryprijs. Vakjury 2024: Sanne van Manen, Oana Bogdan, Floris van der Zee, Peter Michiel Schaap, Bianca Seekles, en Jesse van Hassel. 


tilburgarchitectuurprijs.nl