voor iedereen met een interesse in architectuur
26 okt 2018 - 26 okt 2018

Architectuur in de Kijker | Excursie onderwijsgebouw CUBE

rondleiding nieuwe onderwijsgebouw CUBE
Architectuur in de kijker

CAST organiseert op vrijdag 26 oktober een exclusieve rondleiding in het nieuwe onderwijsgebouw Cube op de campus van de universiteit van Tilburg, ontworpen door KAAN architecten. De projectleider van Cube, Richard Antens neemt u mee op excursie.

Architectuur in de Kijker | Excursie onderwijsgebouw CUBE
  • Datum
    vr 26 okt 2018 -
    vr 26 okt 2018

Over Cube

Sinds september 2018 is de campus van Tilburg University verrijkt met een nieuw onderwijsgebouw. Met het groeiende aantal studenten en een aantal verouderde gebouwen, is uitbreiding en vernieuwing noodzakelijk. De eerste stap in de ontwikkelingen van de campus is de realisatie van gebouw Cube, ontworpen door KAAN architecten, op het noordelijke deel van het universiteitsterrein. Een eigentijds gebouw met alle moderne faciliteiten, dat volledig past in de stijl en architectuur van de campus. In de aanpak van de campusplannen toont de universiteit veel bewustzijn van de bestaande kwaliteiten van het landschap en het erfgoed op de campus. Het grote onderwijsgebouw heeft een vierkante vorm en is relatief laag, zoals meer gebouwen op de campus. Daarmee wordt een inpassing in de omgeving en tussen de bomen gerealiseerd. Veel daglicht en uitzicht naar buiten zorgen voor een versmelting met de omgeving. Cube voorziet in zo’n 350 extra studentenwerkplekken en biedt innovatieve onderwijs- en toetsingsvormen, zoals digitaal toetsen.

Wat: Excursie Cube met projectleider Richard Antens universiteit Tilburg  Waar: verzamelen naast het gebouw Cube aan de Hogeschoollaan, TilburgWanneer: vrijdag 26 oktober om 10.00 uur, (inloop vanaf 9.45), einde: ca. 11.15 uur. Kosten: gratis

Foto's: Sebastian van Damme

Graag aanmelden via www.castonline.nl