voor iedereen met een interesse in architectuur
20 jun 2020

Architectuur in de kijker | Dag van de Architectuur

Architectuur - een publieke zaak
Architectuur in de kijker

Ga mee op virtuele excursie naar twee van de bekendste publieke gebouwen in onze stad: Theaters Tilburg en het Paleis-Raadhuis. Nederland viert van 19 t/m 21 juni de Dag van de Architectuur met dit jaar het thema Architectuur, een publieke zaak.

  • Datum
    za 20 jun 2020

Ga mee op virtuele excursie naar twee van de bekendste publieke gebouwen in onze stad: Theaters Tilburg en het Paleis-Raadhuis. Nederland viert van 19 t/m 21 juni de Dag van de Architectuur met dit jaar het thema Architectuur, een publieke zaak. Normaal gesproken neemt CAST je fysiek mee op excursie naar bijzondere Tilburgse locaties en kun je architectuur, onontdekte plekken en unieke rondleidingen ervaren. Dat doen we dit jaar even anders dan anders. Reporter Tim, van Tourtje Tilburg ging voor ons op pad en heeft een speciale informatieve longview gemaakt. Een must see voor nieuwsgierige Tilburgers.

Rob van Steen (directeur Theaters Tilburg) neemt je mee achter de schermen, de coulissen, op de trappen en in de zalen. Hij vertelt bevlogen de meest interessante details over de architectuur van het gebouw, gemaakte keuzes voor vorm, licht en geluid, de koperen kees en toekomstige nieuwe publieke functies van het gebouw in het Stadsforum Tilburg.

In het tweede deel van de virtuele excursie neemt reporter Tim Frenken je mee naar ons eigen Tilburgse Paleis van Koning Willem II. In gesprek met Gert-Jan de Graaf (directeur Stadmuseum Tilburg) over Palace to Be, een project waarmee het Paleis-Raadhuis teruggegeven wordt aan de inwoners van de stad. Om het paleis te veranderen in dé nieuwe p(a)lace to be worden initiatieven gezocht die voor reuring gaan zorgen. Laat je meenemen in deze rondleiding en ontdek de ruimtes en mogelijkheden van dit unieke gebouw.