voor iedereen met een interesse in architectuur
28 mrt 2019 - 28 mrt 2019

Architectuur in de Kijker | Campus 013

Neem op 28 maart met ons een kijkje!
Architectuur in de kijker

Architect Frans Benjamins van architecten|en|en neemt u mee naar Campus 013. Een bijzonder onderwijsgebouw, in 2018 genomineerd door Architectenweb voor Schoolgebouw van het Jaar. Ga mee en reserveer nu uw plek!

Architectuur in de Kijker | Campus 013
  • Datum
    do 28 mrt 2019 -
    do 28 mrt 2019

De ticketverkoop gaat via eventbrite; klik hier om uw kaartje te bestellen.

Campus 013

Persoonlijk en uitdagend

Bij Campus 013 geloven ze dat iedere leerling een heel persoonlijke aanpak verdient. Iedere leerling op maat moet worden uitgedaagd en het maximale uit zichzelf haalt. Ze zelf leren ondernemen en initiatief nemen, gaan onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen. En, dat kan alleen in een omgeving waar je je veilig en thuis voelt.

Het ontwerp is daarom opgezet als split-level volume, met daar omheen bouwlagen in verschillende hoogte. De sectoren zijn daar op eigen wijze gehuisvest en bieden flexibiliteit richting de toekomst. Centraal bevinden zich de entree en de aula en zijn de looplijnen kort gehouden. Op een natuurlijke wijze creëerden we een overgang van levendig naar rust. Zo hebben we bijvoorbeeld de entree gecombineerd met de kas van de sector groen, waardoor er een bijzonder geheel is ontstaan dat licht en lucht brengt in het hart van het gebouw.

Het onderwijsprogramma kent een breed aanbod en de nadruk ligt op een doorlopende leerlijn richting mbo. Door de locatie, naast het bestaande ROC gebouw, is deze relatie ook fysiek aanwezig in de vorm van een loopbrug.

Door het doeltreffend, afwijkend vormgeven van enkele specials zoals de loopbrug, de aula en de entree is er een eigen gezicht ontstaan. Campus 013 is een gebouw om trots op te zijn. Onderdeel van de campus, maar wel uniek.

www.architecten-en-en.nl

Project: Campus 013, Tilburg

Architect: architecten|en|en, Eindhoven

Foto: BASE Photography