20 jun 2024

Winnaar Tilburg Architectuurprijs 2024 is bekend!

Tilburg Architectuurprijs
Winnaar Tilburg Architectuurprijs 2024 is bekend!

Uit een grote variatie van ruim 50 inzendingen koos de vakjury drie winnaars. De transformatie van het kloostercomplex Oude Dijk won de eerste prijs. Een waardevol project van Shift architecture urbanism, MTD landschapsarchitecten & initiatiefnemer en bouwer Van der Weegen.

De vakjury gaf de tweede prijs aan de transformatie van de Vredeskerk door Bedaux de Brouwer Architecten. Het project Fabrieksgeheimen aan de Korvelseweg en Trouwlaan door Ontwerplab kreeg de derde prijs.

De Zwijsengarage, een ontwerp van Vissers & Roelands architecten & ingenieurs kreeg de meeste publieksstemmen en werd bekroond met de Publieksprijs.

De winnaars van de Vakjuryprijs en de Publieksprijs ontvingen de Tilburg Architectuurprijs, ontworpen door Bryan van Schooten

“Het was een prachtige eerste editie van de Tilburgse Architectuurprijs! In Tilburg stellen we kwaliteit voorop, vieren we wat goed is, maar leren we ook wat beter kan. Ik hoop dat deze prijs de discussie stimuleert over de ruimtelijke ontwikkeling van onze stad en dorpen.” – aldus wethouder Bas van der Pol.

We feliciteren alle betrokkenen van de prijswinnende projecten:
Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen B.V., Huybregts Relou (VB Groep), Hilva Vastgoed, Van Gisbergen, WonenBreburg, W&L Vastgoed, Janssen Aannemers,SDK Vastgoed B.V., EZ Park/ Stam + De Koning Bouw (werkmaatschappij VolkerWessels) / Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV

Bijzonder veel dank aan de vakjury voor hun enthousiasme, betrokkenheid en vakkundige oordeel. Sanne van Manen, Oana Bogdan, Floris van der Zee, Peter Michiel Schaap, Jesse van Hassel, en Bianca Seekles.

Foto’s door: Jelle Verheijke, Joris BuijsRene de Wit, Mick Visser, Base Photography / Marcel van Kerckhoven

Tilburg Architectuurprijs is een initiatief van CAST en Gemeente Tilburg