Micro-wonen, trend of hype?
CAST in actie

Micro-wonen, trend of hype?

dinsdag 26 september 2017 - Aanvang 17.00

Micro-wonen, trend of hype?
Informatie en inschrijven
Datum:
dinsdag 26 september 2017
Aanvang:
17.00
Inloop:
16.45
Locatie:
Ontdekstation Burgemeester Brokxlaan 8

(beeld: Shift Architecture + Urbanism en Synchroon, zie https://www.xsdeluxe.nl/ )

Er is de laatst tijd steeds meer aandacht voor klein wonen. Het zogenaamde micro-wonen kan een oplossing zijn voor starters op de woningmarkt, en biedt wellicht ook een uitkomst voor het groeiende aantal eenpersoonshuishoudens. Klein wonen heeft een aantal voordelen: het is duurzamer, goedkoper en praktisch. 

De voorkeur bij huurders voor klein wonen lijkt te groeien, maar is dat ook zo? De drie Tilburgse corporaties WonenBreburg, Tiwos en TBV Wonen willen over dit onderwerp in gesprek met bewoners en de gemeente. Daarbij zoeken zij naar antwoord op de vraag op welke manier je klein kunt wonen en hoe klein je wilt wonen. Is er in Tilburg een markt voor kleiner wonen? En voor welke vraagstukken op het gebied van wonen in Tilburg biedt kleiner wonen een oplossing? Ligt er een rol voor de woningcorporaties in het faciliteren van klein wonen?

Micro-wonen is een trend

Esther Geuting van de Stec-groep schreef ‘Klein wonen, trend of hype?’ en legt uit waarom zij denkt dat micro-wonen een trend is. Josephine van Lohuizen van Synchroon presenteert een nieuw concept van micro-wonen dat zij samen met Shift Architecture maakten: XS Deluxe. Is micro-wonen echt zo praktisch? Hoe krijg je alle faciliteiten op 40m?

Daarna gaan we op basis van een aantal vragen en stellingen met elkaar in gesprek over klein wonen.

Vanaf 16.30 kunt u Mill Home bekijken om een dergelijke kleine woning te ervaren.

U bent van harte welkom om mee te praten over micro-wonen. Gezien het tijdstip staat er een hapje en drankje voor u klaar!

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.