Blik op de Tilburgse binnenstad - Stadsgesprek
CAST in actie

Blik op de Tilburgse binnenstad - Stadsgesprek

woensdag 15 februari 2017 - Aanvang 19.30

Blik op de Tilburgse binnenstad - Stadsgesprek
Informatie en inschrijven
Datum:
woensdag 15 februari 2017
Aanvang:
19.30
Inloop:
19.00
Locatie:
Duvelhok, St. Josephstraat 133

Afgelopen december werd een nieuwe (concept)visie voor de binnenstad gelanceerd: “Tilburg Next, de binnenstad van Tilburg is klaar voor de 21ste eeuw.” Op welke wijze wil Tilburg zijn binnenstad en de economie er van versterken? Hoe kan de ruimtelijke inrichting van de binnenstad hieraan bijdragen? Maar ook: hoe wil Tilburg zijn binnenstad positioneren ten opzichte van de andere grote Brabantse steden?

Op woensdag 15 februari neemt CAST met u deze visie onder de loep.

Ad de Bont (Urhahn) geeft als een van de opstellers van deze visie een uitgebreide toelichting. Ook zijn wethouders Berend de Vries, Mario Jacobs en Erik de Ridder deze avond aanwezig. Cees Jan Pen (lectoraat de ondernemende regio bij de Fontys) werpt een kritische blik op de visie. Hoe verhoudt de ontwikkeling van de Tilburgse binnenstad zich tot de ontwikkelingen in andere Nederlandse binnensteden?

En wat zijn uw ideeen voor de binnenstad van de 21ste eeuw ?

Binnenstad van de 21ste eeuw

Het zal u niet zijn ontgaan, Tilburg is volop in beweging. In 2016 werd zowel het nieuwe station geopend, als de nieuwe Willem-II-passage. Ook kondigde de gemeente Tilburg samen met Wereldhave aan een nieuwe verbinding te maken tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage. De V&D is bijna gesloopt en het zal niet lang meer duren voordat de Hudson's Bay zijn deuren opent. Van boodschappenstad naar aantrekkelijk winkelhart: een optimistisch gevoel overheerst!

Nu lijkt het moment aangebroken al deze ontwikkelingen met elkaar in verband te brengen en de economie van de binnenstad te versterken.
Daar gaat deze economisch-ruimtelijke visie over. Diverse stakeholders, zoals het Binnenstadmanagement Tilburg, vertegenwoordigers uit het onderwijs en ondernemers, spraken mee over deze nieuwe visie. De visie geeft richtingen aan op welke wijze de binnenstad ‘kennis, kunde en kapitaal’ aan zich kan binden.

De visie is nog niet afgerond, maar vormt de basis om een actieagenda op te stellen. Welke projecten moeten in gang gezet worden, en wie is hiervoor verantwoordelijk? 

 

(Beeld: Urhahn)

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.