Lezing Sjoerd Soeters - vrijdag
CAST in actie

Lezing Sjoerd Soeters - vrijdag

vrijdag 20 juni 2014 - Aanvang 16.00u

Lezing Sjoerd Soeters - vrijdag
Informatie en inschrijven
Datum:
vrijdag 20 juni 2014
Aanvang:
16.00u
Inloop:
15.30u
Locatie:
Club Smederij
Entree:
0,00

BNA Kring Midden-Brabant reikte op 20 juni de twee-jaarlijkse Architectuurprijs 2014 | BNA kring Midden-Brabant uit.

Lees hier juryrapport! 

Lezing Sjoerd Soeters: “Tilburg, maak je stad!”

Op uitnodiging van BNA Kring Midden-Brabant komt Sjoerd Soeters spreken op de avond voor de Dag van de Architectuur.

Aan de vooravond van de Dag van de Architectuur organiseert BNA kring Midden-Brabant een lezing van architect Sjoerd Soeters, “Tilburg, maak je stad!”.  
U kent architect Sjoerd Soeters waarschijnlijk van zijn extravagante projecten zoals het Circus in Zandvoort, De Haverleij in Den Bosch of zijn moderne toepassing van Zaanse huisjes in het centrum van Zaandam. Op vrijdag 20 juni komt Soeters spreken over zijn ideeën voor Tilburg, waaronder zijn voorstel voor het winkelrondje.

In zijn boek Collage City vraagt de Britse architectuurhistoricus Colin Rowe zich af hoe het komt dat er geen enkele succesvolle 20e eeuwse stad is aan te wijzen. Het antwoord is pijnlijk maar waar: de werkhypothese van de "moderne" stedenbouw is ondeugdelijk. Dat is voor Soeters Van Eldonk architecten voldoende reden om in hun projecten andere uitgangspunten te kiezen. Uiteraard gaat Soeters met zijn lezing in op actuele stedenbouwkundige kwesties van Tilburg.

15.30 uur              ontvangst
16.00 uur              start programma o.l.v. BNA
                                    uitreiking van de prijs voor de “BNA Best of..” van Midden-Brabant        
16.30 uur              lezing architect Sjoerd Soeters
17.30 uur              Borrel, het programma wordt om 19.00u afgesloten     

 

Wie is Sjoerd Soeters?

Sjoerd Soeters (1947, Nes op Ameland) studeerde van 1966 tot 1975 bouwkunde aan de TU Eindhoven. Na zijn afstuderen begon hij als ontwerper bij architectenbureau VDL in Amsterdam, om in 1979 zijn eigen architectenbureau te starten. In 1997 trad Jos van Eldonk toe tot de maatschap en de naam werd veranderd in Soeters Van Eldonk architecten. Op het moment werken circa 35 mensen aan architectuur en stedenbouwkundige projecten in Nederland, Denemarken en China. 

Bekende gebouwen van de hand van Sjoerd Soeters zijn het Circus in Zandvoort, het Helicon-gebouw in Den Haag, de Piramides in Amsterdam, kasteel Leliënhuyze, Haverleij in Den Bosch, het Stadhuis van Zaanstad, het Provinciehuis van Leeuwarden en het eigen kantoorgebouw in Amsterdam. 

Bekende stedebouwkundige projecten zijn onder meer die voor het Java-eiland, de Resident in Den Haag, Mariënburg in Nijmegen, Sluseholmen in Kopenhagen, Inverdan in Zaandam, Centrum Amsterdam-Noord en Haverleij bij Den Bosch.

 

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.