Avond over bouwinnovatie met Thomas Lommée
CAST in actie

Avond over bouwinnovatie met Thomas Lommée

dinsdag 18 februari 2014 - Aanvang 19.30

Avond over bouwinnovatie met Thomas Lommée
Informatie en inschrijven
Datum:
dinsdag 18 februari 2014
Aanvang:
19.30
Inloop:
19.00
Locatie:
MADE metselwerk kenniscentrum, Maidstone 20, 5026 SK Tilburg
Entree:
gratis toegang

CAST en MADE metselwerk kenniscentrum organiseren op 18 februari een avond over bouwinnovatie. Onder het thema 'Maken' gaat CAST opzoek naar vernieuwingen in de samenwerking tussen de maakindustrie, architectuur, bouw en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Thomas Lommée

Een inspirerende denker op dit gebied is de Belgische ontwerper Thomas Lommée. Wij hebben hem uitgenodigd een lezing te geven over Autarkytecture, een prikkelend project dat hij samen met Christiane Hoegner ontwikkelde in opdracht van kunsthuis Z33 in Hasselt (BE). Het project pleit voor een innoverende manier van kijken naar het bouwproces. Autarkytecture focust niet op het perfecte gebouw voor een specifieke en beperkte periode in de tijd, maar suggereert flexibele bouw- en woningconstructies die kunnen evolueren. De ontwerpers bestudeerden succesvolle patronen uit het verleden en vertaalden deze naar basis ontwerpprincipes voor de toekomst.

Resultaten workshop metselwerk gevels

Niet alleen hebben wij een inspirerende spreker, maar ook hebben we daadwerkelijk een verbinding willen leggen tussen vakmensen om tot innovatieve concepten te komen. Op 11 februari heeft een workshop plaatsgevonden rondom de innovatie in metselwerk gevels waarin naar geveloplossingen werd gezocht voor originele cases van architecten. Vanuit deze dialoog tussen architecten, bouwers en producenten ontstaan nieuwe ideeën voor de toekomst, met aandacht voor innovatieve materiaaltoepassingen en voor elkaars vakmanschap en creativiteit. De resultaten van deze workshops worden getoond na afloop van de de lezing van Lommée. Het publiek kan in gesprek gaan met de workshop deelnemers. 

U mag de meest originele gevel kiezen

Het publiek mag stemmen op het meest interessante of originele gevelconcept, dat uiteindelijk door de participanten van MADE Center concreet uitgewerkt zal worden.

Toegang is gratis, maar meld u zich aan via het inschrijfformulier.

 

Foto: Thomas Lommée & Christiane Hoegner, Autarkytecture, commissie, 2013, photo (c) Kristof Vrancken / Z33 - http://www.z33.be/kunstenaars/thomas-lommee

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.