Dag van de Architectuur - Lezing
CAST in actie

Dag van de Architectuur - Lezing

vrijdag 21 juni 2013 - Aanvang 15.30

Dag van de Architectuur - Lezing
Informatie en inschrijven
Datum:
vrijdag 21 juni 2013
Aanvang:
15.30
Inloop:
15.00
Locatie:
Spoorzone Tilburg, Smederij Club, Hal 82, Tilburg
Entree:
gratis

Zoals gebruikelijk organiseren de BNA kring Midden-Brabant en CAST  een gezamenlijk programma tijdens de landelijke Dag van de Architectuur. In 2013 betrof dit een gevarieerd programma, met een lezing van John Körmeling, een tentoonstelling, een prijsuitreiking, een fietstocht naar Oisterwijk en de heropening van het CASTmobiel.

Uitzendinggemist

Het programma is terug te zien via uitzendinggemist.

Foto's

De foto's van het vrijdagprogramma zijn te beijken via flickr.

 

Vrijdag 21 juni - Spoorzone Tilburg, Smederij Club

Lezing en Prijsuitreiking


Het programma op 21 juni startte met een lezing van architect en beeldend kunstenaar John Körmeling. Bekend in Tilburg van beeldbepalende werken als het Draaiend Huis op de Hasseltrotonde en de nieuwe brug in de Piushaven. Körmeling is internationaal gerenommeerd en ontwierp hij voor de EXPO 2010 in Shanghai het Nederlandse paviljoen met de naam Happy Street. De lezing was een persoonlijke visuele bloemlezing, waarbij Körmeling aan de hand van een grote hoeveelheid beeldmateriaal van allerhande afkomst zijn inspiratiebronnen en werkproces liet zien.

Na een korte pauze vond de prijsuitreiking van de BNA ideeënprijsvraag voor de Theresiazone plaats. De prijsvraag heeft als doel het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de Theresiazone. Ook wordt er extra aandacht gevestigd op het (collectief) particulier opdrachtgeverschap.Uit 13 inzendingen zijn 3 winnaars gekozen, daarnaast is door middel van stemmen via Facebook een Publiekslieveling bepaald. Grote winnaar bleek het project 103Lochi van bouwkundestudenten Suzy Chong en Lex Hildebrant, werkzaam bij Buro013. Zij ontvingen zowel een juryprijs, als de publiekslieveling. 

 

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.