Dag van de Spoorzone
CAST in actie

Dag van de Spoorzone

vrijdag 27 mei 2011

Informatie
Datum:
vrijdag 27 mei 2011


Op 28 mei organiseert Tilburg Debatstad de Dag van de Spoorzone. Tijdens deze publieksdag lanceert de gemeente Tilburg officieel deze belangrijke gebiedsontwikkeling. Er vinden diverse activiteiten plaats waaronder markten, presentaties, tentoonstellingen, optredens en discussiebijeenkomsten. Ook wordt het masterplan voor de Spoorzone gepresenteerd.


> Download het totale programma

Talkshow ruimtelijke kwaliteit
CAST programmeert een talkshow over ruimtelijke kwaliteit in de Spoorzone. Voorafgaand aan deze talkshow presenteert Shyam Khandekar, stedenbouwkundige van het masterplan, de plannen voor De Werkplaats. Ook is de ontwerpstudie naar de Stadscampus te zien, Barcode Architects lichten de studie toe die zijn in opdracht van Fontys Hogescholen, Bibliotheek Tilburg Centrum en de onder de noemer ‘De Locomotief’ verenigde culturele instellingen deden.

Aan tafel gaan in gesprek Ton Schaap (kwaliteitsteam Spoorzone), Shyam Khandekar (BDP. Khandekar) en Dirk Peters (Barcode Architects). Gesprekleider Rob Trip, o.a. bekend van Buitenhof en het NOS journaal zal in gesprek met betrokkenen en het publiek antwoord proberen te vinden op de vraag hoe van de spoorzone een duurzaam en dynamisch stedelijk gebied te maken en welke architectuur en stedenbouw hierbij verwacht mag worden.

Vanuit het publiek zullen ook onder meer (concept)ontwikkelaar Job van der Veer (Credo/VolkerWessels), Lucien Kuysters (gemeente Tilburg), Peter Vermeijs (Bewoners Spoorzone Theresia) en Albertien Kers (Cepezed) bijdragen aan het gesprek. CAST, Tilburg DebatStad en de gemeente Tilburg nodigen u van harte uit om de plannen te vernemen en het gesprek mee te voeren.

Programma
Zaterdag 28 mei, 11.00 - 17.00 uur, diverse locaties in de Spoorzone. Talkshows vinden plaats in het voormalige stoomketelfabriek Deprez, Lange Nieuwstraat 172-174, 5041 dj in Tilburg.

15.30 uur start presentatie masterplan De Werkplaats door Shyam Khandekar
16.00 uur start talkshow Ruimtelijke Kwaliteit Spoorzone o.l.v. Rob Trip
17.00 uur einde talkshow

De gehele dag vinden toelichtende presentaties plaats, diverse talkshows, markten, tentoonstellingen, rondleidingen door de Spoorzone en is er dans, muziek, theater en een heuse modelspoorbaan.

Bezoek de websites van onze collega's voor het volledige programma:

> website Spoorzone Tilburg
> speciale website Brabants Dagblad
> website Tilburg DebatStad
 

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.