Lezingavond Brick Dresses
CAST in actie

Lezingavond Brick Dresses

woensdag 11 mei 2011

Informatie
Datum:
woensdag 11 mei 2011

Op donderdag 12 mei vindt in het Masonry Design Center (MADE Center) in Tilburg van 19.00 uur tot 22.00 uur de aftrap plaats voor een tentoonstelling over hedendaagse baksteenarchitectuur genaamd: “Brick Dresses”. Ter ere van de opening van deze tentoonstelling organiseert het MADE Center samen met het Architectuurcentrum Turnhout (Ar-Tur) en CAST een lezingavond over baksteenarchitectuur in de regio en Nederland en België.


Brick Dresses
Tegenwoordig bestaan bakstenen gebouwen feitelijk uit dragende constructies bekleed met een bakstenen schil. Het gebouw is als het ware ‘gekleed’ in baksteen, vandaar de titel van de tentoonstelling Brick Dresses. De tentoonstelling geeft op een systematische manier 17 Nederlandse projecten weer, gedocumenteerd en gepresenteerd met inzichtelijke foto’s, technische tekeningen en een heldere toelichting.

Samenwerking
De start van de tentoonstelling is voor CAST, Ar-Tur en en MADE aanleiding om het verleden, heden en toekomst van bouwen met baksteen in Noord-Brabant (Nederland) en Vlaanderen(België) onder de loep te nemen. Sprekers op deze avond zijn Jacq. de Brouwer (Bedaux de Brouwer Architecten, Goirle), Jan Peter Wingender (Brick Dresses, lector Academie van Bouwkunst, Amsterdam) , Tom Verschueren (dmvA Architecten, Mechelen) en Bruno de Saegher (baksteenspecialist, Antwerpen). De lezingavond wordt mede mogelijk gemaakt door Kooy Baksteencentrum en De Saegher

Programma
19:00 uur Inloop en bekijken tentoonstelling Brick Dresses
19:30 uur Eerste deel lezingavond

Jacq. De Brouwer - Bedaux de Brouwer Architecten, Goirle
Brabantse baksteenarchitectuur, fascinaties en inspiraties
Tom Verschueren - dmvA Architecten, Mechelen
Baksteenarchitectuur in Vlaanderen

20:35 uur Pauze
20:50 uur Tweede deel lezingavond

Bruno de Saegher - De Saegher CRH Clay Solutions, Antwerpen

Baksteenarchitectuur in België, stijl, ontwikkeling en toekomst
Jan Peter Wingender - lector Academie van Bouwkunst, Amsterdam

Baksteenarchitectuur in Nederland, stijl, ontwikkeling en toekomst

Toelichting op tentoonstelling Brick Dresses

22:00 uur Afsluiting met aansluitend borrel
 

MADE, CAST en Ar-Tur nodigen u van harte uit voor deze lezingavond op 12 mei in het MADE center, Maidstone 20, 5026 SK te Tilburg. U kunt zich aanmelden via info@madecenter.eu.  


De tentoonstelling is vanaf 13 mei van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur 17.00 uur te bezichtigen in het MADE Center. Meer informatie vindt u via www.madecenter.eu. 

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.