Reeshof: plan en gebruik - debatavond
CAST in actie

Reeshof: plan en gebruik - debatavond

dinsdag 22 februari 2011

Informatie
Datum:
dinsdag 22 februari 2011

Dertig jaar lang is er gebouwd aan de Reeshof. De contouren van Tilburgs grootste uitbreidingswijk zijn bepaald en CAST vraagt zich af, hoe verder? De afgelopen maanden onderzocht CAST de dynamiek tussen de geplande stedenbouw en het alledaagse gebruik van de Reeshof. Op woensdagavond 23 februari 2011 presenteerden we de bevindingen en gingen we in gesprek over de kansen voor de toekomst van de wijk. 

Website: De resultaten van het project Reeshof, plan en gebruik zijn samengebracht in de website www.castonline.nl/reeshof. 

Live stream: De debatavond wordt is live uitgezonden via CityTV.nl en hieronder online te bekijken.

Verslag: Via deze link leest u een verslag van de debatavond.


De Tilburgse uitbreidingswijk de Reeshof toont een cyclus van het maken van een nieuwe stad. De eerste delen zijn inmiddels aan herstructurering toe terwijl de laatste uitbreiding wordt gerealiseerd. Dertig jaar bouwen aan de grootste stadswijk van Tilburg leverde een grote diversiteit aan stedenbouwkundige plannen op. De planners hadden hun ideeën over het toekomstige gebruik, maar hoe is het stadsdeel daadwerkelijk ingevuld door de bewoners, ondernemers, passanten en andere gebruikersgroepen? Waar wringt de relatie tussen het plan en het gebruik en waar biedt deze kansen?

Het onderzoek naar de Reeshof werd op verzoek van CAST uitgevoerd door antropologisch onderzoeksbureau Wijkwiskunde en stedenbouwstudenten van de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw. Ze maakten een analyse van de Reeshof zoals deze door architecten en stedenbouwers is bedacht, en bekeken tegelijkertijd hoe de Reeshof nu door bewoners wordt gebruikt en ervaren. Door het blootleggen en naast elkaar plaatsen van hetgeen op de kaart staat en hetgeen niet op de kaart staat, van plan en gebruik, worden kansen zichtbaar en kunnen lessen worden getrokken voor de toekomst van de Reeshof en wellicht voor toekomstige andere stadsuitbreidingen.

Datum: woensdag 23 februari 2011

Locatie: wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg


Meer informatie over dit project vindt u via de links aan de rechterzijde.

Kijk hieronder de debatavond online terug. (Om deze video's te bekijken heeft u Quicktime Player nodig.)
 

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.