Tweeluik - Stadmaken: Wonen en Ondernemen
CAST in actie

Tweeluik - Stadmaken: Wonen en Ondernemen

maandag 25 januari 2010 - Aanvang 25-01-2010

Informatie
Datum:
maandag 25 januari 2010
Aanvang:
25-01-2010

Di 26.01.2010: Joost Kühne, Kühne & Co Architektenburo
Di 02.02.2010: Charlotte Ten Dijke, Tangram ArchitektenIn het project ´Stadmaken: Wonen en Ondernemen’ besteedt CAST in 2010 aandacht aan het combineren van woon- en werkmilieus in Tilburg. Na een lange periode van scheiden van woon? en werkomgeving wordt er weer steeds vaker ingezet op een menging van functies. In deze tijd is er vraag naar nieuwe typologieen om wonen en werken een plek te geven. Dit biedt tevens een kans de stad op flexibele en toekomstbestendige wijze te verdichten.
Als eerste onderdeel van dit project organiseert CAST in samenwerking met de
Academie voor Architectuur en Stedebouw Tilburg workshops voor aspirant-studenten. Onderwerp van de workshop is het Veemarktkwartier in Tilburg, waarbij de nadruk ligt op het ontwerpen van interessante combinaties van wonen en werken voor creatieven.
Als aftrap organiseren CAST en de Academie een tweeluik van lezingen waarin architecten spreken over voorbeeldprojecten waar clustering van woon-werkfuncties op interessante wijze zijn vormgegeven.


 

Woon/werkgebouw aan de Boomgaardstraat, Kühne & Co Architektenburo. Foto: Edwin Prins


Joost Kühne, Kühne & Co Architektenburo
Dinsdag 26 januari 2010, aanvang 20.00u


Architect Joost Kühne ontving recent de Van der Leeuwprijs voor een gecombineerd woon- en bedrijfsgebouw in Rotterdam, een prijs voor privaat initiatief met meerwaarde voor de stad Rotterdam. Het gebouw kenmerkt zich door het overbouwen van een bestaande straat en parkeerterrein. Vanuit een klein bouwkavel kocht de architect – tevens de opdrachtgever – de luchtrechten om het naastgelegen parkeerterrein te overbouwen.
In zijn lezing zal Joost Kühne ingaan op dit project en zijn visie over het combineren van wonen en werken in de stad toelichten.


 

Multifunctioneel gebouw Cité, Tangram Architekten.

Charlotte Ten Dijke, Tangram Architekten
Dinsdag 2 februari 2010, aanvang 20.00u


Tangram Architekten uit Amsterdam opereert als ontwerpbureau al jaren met als belangrijkste thema ‘ruimte maken voor verdichting’. Bij veel van hun projecten is er sprake van stedelijke situaties met een hoge dichtheid, waarin verschillende programma’s worden gecombineerd. Voorbeelden zijn een bouwblok met verschillende, sterk vervlochten functies op het Haveneiland op IJburg en het momenteel in aanbouw zijnde project Cité in Rotterdam, een woongebouw voor ‘shortstayers’ met collectieve en commerciële voorzieningen, werkunits en parkeergelegenheid.
Charlotte Ten Dijke is mede-oprichter en directeur van het bureau. Zij zal in haar lezing aan de hand van een aantal projecten ingaan op de bureauvisie over het bouwen in hoge dichtheden en het combineren van woon- en werkfuncties in de stad.


Locatie: Conservatoriumzaal A016 bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Entree via de hoofdingang aan het Zwijsenplein 1 te Tilburg. 


Aanvangstijden: 19.45u Inloop, 20.00u Aanvang lezing

Terug naar overzicht
Agenda
  • 18 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.