Toekomstbeelden voor Tilburg
CAST in actie

Toekomstbeelden voor Tilburg

donderdag 15 april 2010 - Aanvang 15-04-2010

Informatie
Datum:
donderdag 15 april 2010
Aanvang:
15-04-2010

Afgelopen jaar vierde Tilburg haar tweehonderdste verjaardag. Na een jaar van terugkijken en betekenis zoeken in het verleden is het tijd vooruit te kijken. Dromen over het Tilburg van de Toekomst. Op donderdag 15 april organiseerde CAST een discussieavond over de ruimtelijke koers van de stad. Hoe schetsen we Tilburg op haar driehonderdste verjaardag?  Wat is het toekomstbeeld dat we voor ogen hebben en hoe zetten we erop in dat te bereiken?

Het debat wordt live uitgezonden via www.citytv.nl en blijft ook daarna online beschikbaar.

Toekomstbeeld voor Tilburg, Anneke Vervoort, www.uwtekening.nl - klik op de tekening voor een vergroting


Ter voorbereiding van de discussie verbeeldden ontwerpers uit de stad hun ontwerpvisies voor Tilburg. (Bekijk hier de resultaten.) Thema’s die regionaal, landelijk en internationaal de agenda mede bepalen werden geprojecteerd op de stad. Wat betekent duurzaamheid voor de stadsvorm. Wat gebeurt er als Tilburg krimpt of juist explosief groeit. Wat is de rol van Tilburg binnen de regio en Brabantstad. Hoe verhoudt de stad zich tot het omringende landschap en de dorpen.

De Toekomstbeelden voor Tilburg die dit oplevert dienen als prikkelende onderleggers voor de discussie waarin we verder praten over de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Onder leiding van Frans Gijsbers gaan experts, betrokkenen en geïnteresseerd publiek in gesprek over de koers voor Tilburg. Een panel bestaande uit Joks Janssen (provincie Noord-Brabant), Wim Scheffers (voorheen o.a. regiodirecteur AM zuid) en Frans van der Schoot (hoofd Ruimte en economie, gemeente Tilburg) reflecteert op de visies van de ontwerpateliers. We bevragen daarbij ook de ruimtelijke en programmatische consequenties van de structuurvisie 2020 ‘Tilburg, Stad van contrasten’ en de Gebiedsagenda voor 2040 van de provincie. Wat mist de stad, wat moet de stad vooral koesteren en hoe gaan we hierop sturen. CAST nodigt u van harte uit om op deze avond mee te schetsen aan Toekomstbeelden voor Tilburg.

Programma donderdag 15 april 2010

19.00u ontvangst
19.30u aanvang discussie
20.30u pauze
21.00u voortzetting discussie
22.00u einde programma

We nodigen u van harte uit om na afloop van het programma na te praten onder het genot van een drankje. De avond wordt afgesloten om 23.00 uur.

Locatie: MADE Center, Maidstone 20, 5026 SK te Tilburg. Industrieterrein Tradepark 58 ten zuiden van de A58. (Routebeschrijvingen: fiets, auto, openbaar vervoer)

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.