Documentairevertoning: REM
CAST in actie

Documentairevertoning: REM

donderdag 20 september 2018 - Aanvang 19.00 uur

Documentairevertoning: REM
Informatie
Datum:
donderdag 20 september 2018
Aanvang:
19.00 uur
Inloop:
18.30 uur
Locatie:
Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg

Het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) presenteert i.s.m. CAST op donderdag 20 september de film ‘REM’ in het kader van TIAFF Light. Deze documentaire over Rem Koolhaas, een van de meeste invloedrijke architecten in de wereld, draait om 19.00 uur in Cinecitta. Aansluitend kunt u tijdens een Q&A al uw vragen over de film stellen aan de filmmaker en zoon van Rem Koolhaas, Tomas Koolhaas.

Over REM
Rem Koolhaas is Nederlands bekendste architect en ook internationaal zeer invloedrijk. In thuisbasis Rotterdam getuigen onder ander de Kunsthal en het Stadskantoor van zijn talent en visie. Maar over de hele wereld heeft hij iconische gebouwen neergezet, zoals de CCTV-toren in Beijing en het Casa da Música in Porto. Filmmaker Tomas Koolhaas maakte een portret van zijn wereldberoemde en gelauwerde vader. Hij volgde hem op reizen naar het buitenland en interviewde gebruikers van enkele van zijn ontwerpen, zoals het echtpaar Boudet dat de befaamde Villa dall’Ava in Parijs bewoont en een paar daklozen voor wie de openbare bibliotheek in Seattle een soort van thuis is geworden. De jonge Koolhaas filmt zijn vader vooral in close-ups, terwijl deze in voice-over (hij wordt nergens direct geïnterviewd) zijn visie op architectuur, schoonheid, functionaliteit, kunst en het leven in het algemeen te berde brengt. Uit zijn statements, ondersteund door een indringende soundtrack, komt een man naar voren voor wie architectuur heel veel meer is dan een beroep of een roeping: het is zijn leven.

Het TIAFF Light is alvast een opwarmertje voor het TiAFF dat in april 2019 weer gaat plaatsvinden. Tijdens deze light editie zal het thema voor TIAFF 2019 bekend gemaakt worden.

Wat: Documentairefilm REM en Q & A met Tomas Koolhaas, filmmaker en zoon van Rem Koolhaas. (Engels gesproken, niet ondertiteld). 
Waar: Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg
Wanneer: donderdagavond 20 september om 19.00 uur tot 21.00 uur. 
Kaartverkoop: E 7,50 - regulier, E 5,50 voor studenten, via www.cinecitta.nl

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.