TIAFF zaterdag 14 april 2018: The Social Component
CAST in actie

TIAFF zaterdag 14 april 2018: The Social Component

zaterdag 14 april 2018

TIAFF zaterdag 14 april 2018: The Social Component
Informatie
Datum:
zaterdag 14 april 2018
Locatie:
Cinecitta, Willem-II-straat 29, Tilburg

Op zaterdag 14 april 2018 vindt het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) plaats in filmtheater Cinecitta te Tilburg. Het thema van de tweede editie van het festival is 'The Social Component'. Met deze dag vol films en sprekers wil TIAFF licht werpen op hoe architectuur en stedebouw vanuit een sociale missie vorm kunnen krijgen en gehoor kunnen geven aan maatschappelijke uitdagingen.

Voor meer informatie en tickets: www.tiaff.nl

 

TIAFF is nieuwsgierig naar hoe invulling kan worden gegeven aan (nieuwe) sociale idealen en welke lessen er uit het verleden kunnen worden getrokken. Recente ontwikkelingen laten zien dat een leefbare stad met betaalbare huisvesting geen vanzelfsprekendheid is. TIAFF stelt de vraag: Hoe kan architectuur bijdragen aan een toegankelijke stad? En wat betekent een stad en de architectuur voor de mensen die er wonen?

Het doel van het festival is om middels films en lezingen hedendaagse vraagstukken over de stad aan te snijden die voor iedereen van belang zijn. Tijdens het festival worden in de middag en avond films gedraaid met telkens voorafgaand een aansluitende lezing. Het programma zal half februari bekend worden gemaakt via de website en social media.

Eerder vond TIAFF plaats in 2015. In de tussentijd is hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van het festival en zijn verschillende samenwerkingsverbanden met architectuurcentra en onderwijsinstellingen opgezet. Partners van TIAFF zijn het architectenplatform Tilburg en het CAST. TIAFF wordt mede ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Prins Bernard Cultuurfonds en het Tivolifonds en verschillende sponsoren.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.