Tilburgs Architectuur Film Festival
CAST in actie

Tilburgs Architectuur Film Festival

vrijdag 19 juni 2015

Tilburgs Architectuur Film Festival
Informatie
Datum:
vrijdag 19 juni 2015
Locatie:
Cinecitta, Willem II straat 29, 5038 BA Tilburg
Entree:
Passe-partout: 15 euro (studenten 10 euro)

Tilburg is een festival rijker. Voor liefhebbers van film en architectuur is er voortaan het jaarlijkse Tilburgse Architectuur Film Festival (TiAFF). Op 19 juni 2015 gaat de eerste editie van start in de vernieuwde Cinecitta aan de Willem II straat in Tilburg. Het thema is transitie. In twaalf uur tijd worden films en documentaires getoond, bedoeld voor zowel het grote publiek als ook de kritische kenner.

Voor wie naar CAST-film 'Energized' komt om 12.30 uur, stelt CAST een aantal gratis passe-partouts beschikbaar. Reserveren verplicht (verderop in de tekst volgt meer informatie daarover).

 

Dag van de Architectuur
Het TiAFF wordt georganiseerd door de BNA (Bond van Nederlandse Architecten) kring Midden-Brabant in het kader van de Dag van de Architectuur. Op 19 juni vormt het TiAFF de aftrap. In het weekend van 20 en 21 juni wordt het hele land ondergedompeld in de wereld van architectuur en stedenbouw. Partners van het TiAFF zijn het AFFR (Architectuur Filmfestival Rotterdam), CAST (Centrum voor architectuur en stedenbouw Tilburg), Cinecitta en 'Dag van de Architectuur'.

Transitie
Het thema van dit filmfestival is 'transitie'. Onze samenleving is in beweging en op alle vlakken voeren veranderingen de boventoon. Het filmfestival is een uitstekend middel om deze veranderende samenleving te onderzoeken. In totaal zullen zo'n 13 toonaangevende films getoond worden. De veranderende rol van de architect, veranderend opdrachtgeverschap, burgerparticipatie en hergebruik staan in de geselecteerde films centraal. Het programma wordt aangevuld met interviews en lezingen.
Zo zullen o.a. John Habraken (voorloper op het vlak van bewonersparticipatie en standaardisatie in de bouw) en professor Jos Lichtenberg (hoogleraar productontwikkeling aan de faculteit bouwkunde in Eindhoven en oprichter van de stichting Slimbouwen) in gesprek gaan over verleden en toekomst van het bouwproces en de rol van de gebruiker.

Film 'Energized' om 12.30u ruimte X met inleider Paul Masselink
CAST organiseert om 12.30 uur de eerste film van het festival, "Energized". Waar gaat deze film over? Bij elke type crisis is conventioneel denken vijand nummer 1. En omdat de energiecrisis de grootste bedreiging voor de toekomst van de planeet is, is het tijd om onze relatie tot ons energieverbruik te heroverwegen. ‘Business as usual’ is gewoon geen haalbare optie meer. Deze film biedt een kritische en onderbouwde kijk op wat we denken te weten over de energiesector en draait het conventionele denken om. Zonnecellen, biobrandstoffen en aardgas worden kritisch onderzocht. De hele wereld is op zoek naar een oplossing voor onze over-exploitatie van de energiebronnen. De film onthult corporate cynisme, ontleedt de belangen van overheden en biedt spreektijd voor de activisten.
Paul Masselink (Provincie Brabant en verbonden aan de TU/e. Hij ontwikkelt innovatieve oplossingen voor energiebesparing en energieopwekking in de gebouwde omgeving.


CAST stelt voor de bezoekers van deze film een beperkt aantal gratis passe-partouts beschikbaar. Deze worden tijdens de film Energized uitgereikt. Wilt u naar de film Energized om 12.30u en gebruik maken van deze gratis passe-partout? Stuur dan een mail naar Henriette Sanders [Vrienden van CAST hebben voorrang].

Cinecitta
Het festival vindt plaats in alle drie de filmzalen van Cinecitta, op het terras en in het restaurant dat speciaal voor deze gelegenheid architectonisch gekruide gerechten serveert. TiAFF 2015 is een onderdompeling in de wereld van de architectuurfilm.


kaartverkoop: www.cinecitta.nl
kosten passe-partout (hele dag): 15 euro (studenten 10 euro)
meer informatie: www.tiaff.nl

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.