Field Trip logistiek Landschap
CAST in actie

Field Trip logistiek Landschap

vrijdag 23 augustus 2019

Field Trip logistiek Landschap
Informatie
Datum:
vrijdag 23 augustus 2019

CAST heeft voor 2019 en 2020 het onderwerp van het logistieke landschap op de agenda gezet. Onlangs werd de regio Tilburg-Waalwijk uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer 1. In Brabant en zeker rondom Tilburg is de logistieke sector ‘booming’. Tegelijkertijd bleek uit een onderzoek van Natuurmonumenten dat 80% van de Brabanders zich zorgen maakt over het Brabantse landschap. Ook het College van Rijksadviseurs heeft inmiddels de ‘verdozing’ tot een onderwerp van studie gemaakt. 
CAST gaat daarom op vrijdag 23 augustus met beleidsmakers, raadsleden, onderzoekers en ontwerpers op excursie naar bedrijventerrein Vossenbergh en worden we ontvangen bij CAPI en XPO.

Bij terugkomst graag we met elkaar in gesprek over de toekomst van het logistieke landschap. Vragen die dan centraal staan: Hoe geven we vorm aan het logistieke landschap zodat we een duurzame meerwaarde creëren voor stad en land? Welke kwaliteit van architectuur en landschapsontwerp valt aan de logistieke ‘doos’ en het bedrijventerrein toe te voegen? Kunnen we de mono-functionaliteit doorbreken? Kan de huisvesting van arbeidsmigranten hierin een rol spelen? Hoe kunnen de opgaven van de energietransitie, circulaire economie, en de logistieke economie samen in een slim ontwerp en organisatie worden gevat? Kortom, kan het ook anders?

Sprekers zijn Wim Eringfeld van de Stec groep, zij deden in opdracht van het College Rijksadviseurs een trendanalyse naar de toekomst van de XXL-distributiecentra in Nederland, en Gerwen van der Veen. Gerwen studeerde dit jaar af aan de Universiteit van Wageningen op een master thesis met de titel: Rethinking XXL-distributions, a case study in North-Brabant. Zijn scriptie werd begeleid door Adriaan Geuze. Ook Gerwen geeft een korte presentatie van zijn onderzoek en conclusies.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.