Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF)
CAST in actie

Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF)

zaterdag 13 april 2019

Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF)
Informatie
Datum:
zaterdag 13 april 2019

Het volledige programma van de derde editie van het Tilburg Architectuur Film Festival is bekend!

Op zaterdag 13 april staat filmhuis Cinecitta een volle dag in het teken van ‘The Other Side of City’. Een dag bedoeld voor iedereen die zich interesseert in architectuur, de stad en, zeker met het thema van dit jaar, het landschap.

Met ’The Other Side of City’ wil TIAFF licht werpen op de veelal ongeziene, maar radicale veranderingen die plaats vinden in de ruimte buiten de stad; het platteland.

Het thema belicht de radicale ontwikkelingen op het platteland als gevolg van onze massale behoefte aan energie, voedsel en online shoppen. Langzaam maar zeker verandert het platteland in een soort science fiction landschap. Tegelijkertijd krimpt de plattelandsbevolking en komen boerderijen en hele dorpen leeg te staan. TIAFF is nieuwsgierig naar de andere kant van het succes van de stad.

TIAFF vertoont documentaires en speelfilms, waarvan de ene zich lokaal afspeelt en de ander de verandering in globaal perspectief plaatst. Natuurlijk mag op TIAFF een documentaire over een architect niet ontbreken. Dit jaar is dat de documentaire over de recent overleden Ierse architect Kevin Roche die, al sinds de jaren ’60, in een aantal projecten op vernieuwende wijze relaties legde tussen landschap en architectuur.

De films worden gecombineerd met lezingen van ontwerpers, filmmakers en filosofen. Onder andere Rijksbouwmeester en tevens festivalambassadeur Floris Alkemade, architect Pieter Bedaux en Samir Bantal van OMA, het bureau van Rem Koolhaas verzorgen een lezing.

CAST is mede organisator van het TIAFF Intermezzo om 15.00 uur: een gratis toegankelijke lezing met aansluitend een panelgesprek met o.a. de Brabantse gedeputeerde Erik van Merrienboer.

Parallel aan het filmfestival is er een satellietprogramma in de recent geopende LocHal, waar onder andere het Panorama Nederland te zien zal zijn. Dit 360 graden-panorama schets een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland en sluit nauw aan op de films die tijdens TIAFF te zien zijn. Het panorama is zaterdag en zondag te bezoeken.

 

De kaartverkoop van TIAFF 2019 is gestart via de website www.tiaff.nl en via de website van Cinecitta www.cinecitta.nl

Kaarten per film: Regulier: 7,50 euro / Student: 5,50 euro. Locatie: Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg. Website en kaartverkoop: www.tiaff.nl

Terug naar overzicht
Agenda
  • 13 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | maandag 13 juli | i.s.m. Omroep Tilburg
  • 21 aug 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Presentaties & debat over ons toekomstig logistiek landschap
  • 21 aug 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Expositie ontwerpidee├źn voor het logistiek landschap van de toekomst
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.