Rondleiding Spoorpark
CAST in actie

Rondleiding Spoorpark

zaterdag 22 september 2018 - Aanvang 14.00 uur

Rondleiding Spoorpark
Informatie en inschrijven
Datum:
zaterdag 22 september 2018
Aanvang:
14.00 uur
Inloop:
13.45 uur
Locatie:
Sint Ceciliastraat 1, Tilburg

Dat Spoorpark, wordt het al wat? 

Jazeker! De aanhoudende droogte deze zomer heeft het inzaaien van de planten en het gras vertraagd, maar men heeft niet stil gezeten. 

De pergola (toegangspoort) staat er inmiddels, de Urban Sports faciliteiten (BMX track en skate bowl) liggen er, de beachplek is aangelegd, alsmede het hondenuitlaatveld, en het waterplein functioneert al bijna. 
Kortom, er valt al iets te zien. Daarom organiseert CAST een excursie op zaterdag 22 september. Esther Kruit (landschapsarchitect en verantwoordelijk voor het ontwerp en de beplanting), Jacqueline Moors (ook verantwoordelijk voor het ontwerp, maaar tevens voor de toegangspoort, bestrating en meubilair) en Tjeerd Timmermans (architect van de paviljoens) nemen het publiek mee voor een exclusieve eerste kennismaking met dit park-in-wording. U wordt onder andere meegenomen via een route over het talud van waaruit u prachtig uitzicht op het park hebt. 

De rondleiding duurt ruim 1,5 uur. Dus tot 15.30 ongeveer. 

Over het Spoorpark

Eind deze zomer komen de eerste onderdelen van het Tilburgse Spoorpark gereed. Het park is het resultaat van een open oproep aan de stad voor ideeën en plannen op de locatie van het voormalige Van Gend en Loosterrein, een uniek burgerparticipatie-project. Begin 2016 organiseerde CAST in aanloop daar naartoe een ontwerpdag, waar architecten brainstormden over de toekomst van het gebied. Uiteindelijk werden, na een oproep door de gemeente, 80 plannen uit de stad ingediend, 8 kwartiermakers geselecteerd en in 2017 werd met de aanleg begonnen. De ambitie: een park waar altijd reuring is.

 

Afbeeldingen / Impressies: KruitKok Landschapsarchitecten
Foto's: Roos Pierson i.o.v. Stichting Spoorpark

 

 

Terug naar overzicht Naar het verslag
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.