Groene dromen: opening en eindpresentatie
CAST in actie

Groene dromen: opening en eindpresentatie

woensdag 28 maart 2018 - Aanvang 14.00 uur en 21.00 uur

Groene dromen: opening en eindpresentatie
Informatie en inschrijven
Datum:
woensdag 28 maart 2018
Aanvang:
14.00 uur en 21.00 uur
Locatie:
Bank15, Spoorlaan 350, Tilburg

CAST organiseert op woensdag 28 maart een ontwerpsessie. We willen mét ontwerpers laten zien hoe groen de toekomst van de Tilburgse binnenstad er uit kán zien. De resultaten delen we met de stad.

Het onderwerp
Als het om ruimtelijke kwaliteit gaat, spelen vergroening en verduurzaming een essentiële rol. Groen draagt bij aan ruimtelijke kwaliteit en beleving, en heeft een positief effect op de waterhuishouding, luchtkwaliteit en temperatuur in de stad. Maar tegelijk staan stedelijke ontwikkeling en economische belangen vaak op gespannen voet met groen, dat nu eenmaal ruimte en geld kost. Bij de ontwerpende discipline ligt de uitdaging die tegenstrijdige belangen te verenigen in slimme en integrale oplossingen. Zo ook in de binnenstad. Natuurlijk heeft en krijgt groen een plek in de binnenstad, zeker gezien de politieke ambities op dat vlak. Maar het tempo in de binnenstedelijke ontwikkeling ligt hoog, en de processen en belangen zijn complex. De ambities voor een groenere binnenstad kunnen daarom volgens CAST nooit te hoog zijn.

Ontwerpsessie
Ontwerpers werken op 28 maart aan utopische plannen en dromen voor een groenere Tilburgse binnenstad. Over de ontwerpsessie is hier meer informatie te vinden.

Openingslezing
De inspiratielezing wordt verzorgd door Paul Kersten van OKRA. OKRA Landschapsarchitecten is gespecialiseerd in ruimtelijke planning, duurzame steden en publiek domein. Het bureau zoekt in ieder opgave naar de balans tussen toekomstige stedelijke druk, landschappelijke identiteit en leefbaarheid. OKRA realiseert projecten in binnen- en buitenland, en heeft daarbij bijzondere aandacht voor innovatie en de ‘gezonde stad’. Paul Kersten is architect en stedelijk ontwerper bij OKRA. Hij studeerde aan de TU in Eindhoven, en was als docent en onderzoeker aan de TU/e verbonden bij de unit Architectural Urban Design and Engineering. Hij zal een theoretisch en praktisch, maar vooral inspirerend perspectief geven op groen in de stad en in Tilburg.

Eindpresentatie
Benieuwd naar de resultaten? Die worden gepresenteerd van 21.00 uur tot 21.30 uur.

Inschrijven
Aanmelden voor de ontwerpsessie gaat via de mail, zie voor details deze pagina. U kunt ook alleen de openingslezing of eindpresentatie bijwonen, daarvoor kunt u zich aanmelden via bovenstaande knop. Geef in het onderste kadertje ‘vragen of opmerkingen’ aan of u zich inschrijft voor de openingslezing, voor de eindpresentatie, of zelfs beide.

 

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.