Rients Dijkstra spreekt over de toekomst van de mobiliteit
CAST in actie

Rients Dijkstra spreekt over de toekomst van de mobiliteit

woensdag 21 februari 2018 - Aanvang 20.00 uur

Rients Dijkstra spreekt over de toekomst van de mobiliteit
Informatie en inschrijven
Datum:
woensdag 21 februari 2018
Aanvang:
20.00 uur
Inloop:
19.30 uur
Locatie:
Spoorpark, St. Ceciliastraat 1 Tilburg

Wat kunnen we verwachten van de mobiliteit in de toekomst, en hoe moeten de steden hierop aangepast worden? Op woensdag 21 februari komt Rients Dijkstra spreken over de toekomst van de mobiliteit en de inrichting van de stad. Dijkstra is architect, hoogleraar Urban Design aan de TU Delft en voormalig Rijksadviseur Infrastructuur en Stad. 

Toekomst mobiliteit en inrichting van de stad
De huidige ontwikkelingen in de mobiliteit stellen de stad in de toekomst voor dilemma’s waar nu al over nagedacht moet worden. Wat gaan bijvoorbeeld de elektrische en zelfrijdende auto’s voor de inrichting van de openbare ruimte betekenen? Hebben we juist meer of minder ruimte voor de straten en stoepen nodig? Meer of minder parkeerplaatsen, en op welke plekken in de stad?

En wat gaat dit betekenen voor de leefbaarheid van de steden? Voor welke nieuwe ruimtelijke vragen komen steden zoals Tilburg te staan? Hoe kan er anders omgegaan worden met de ruimte? Kortom, welke impact gaan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit hebben op de ruimtelijke inrichting van de stad in de toekomst, en hoe kunnen beleidsmakers en gemeentebesturen hierop anticiperen?

Rients Dijkstra schetst een toekomtsperspectief.

 

 

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.