Verlenging Fotowedstrijd Dwaalgebied
CAST in actie

Verlenging Fotowedstrijd Dwaalgebied

maandag 12 februari 2018

Verlenging Fotowedstrijd Dwaalgebied
Informatie
Datum:
maandag 12 februari 2018

Let op: inzendtermijn is verlengd tot en met maandag 12 februari 2018.

CAST organiseert in samenwerking met de ‘Dwaalgroep’ een fotowedstrijd waarin het Dwaalgebied centraal staat. Diegene die het karakter van het Dwaalgebied op de beste en meest originele wijze weet te vangen wint de wedstrijd, en wordt beloond met een goodiebag uit het Dwaalgebied t.w.v. E 500,- . Amateur of professional: iedereen is uitgenodigd deel te nemen. De twintig mooiste foto’s, waaronder de winnaar, worden in diverse etalages in het Dwaalgebied tentoongesteld. 
Op deze pagina kunt u volledige wedstrijdreglement nalezen!

De Opdracht
Maak een foto in het Tilburgse dwaalgebied die het karakter van dit bijzondere stukje Tilburg op originele wijze weergeeft. Wat maakt het Dwaalgebied tot Dwaalgebied? Hierbij valt te denken aan de gebouwen, de details van een gebouw of het stadsgezicht, een bijzondere plek of juist de bewoners of ondernemers, die het Dwaalgebied maken. Probeer de authenticiteit van het Dwaalgebied te vangen in een foto en geef een korte toelichting op jouw beeld. 

Wat moet je doen?

- Maak een foto binnen bovengenoemd thema.
- Het fotobestand moet minimaal 3 MB en mag maximaal 10 MB zijn.
- Schrijf een korte toelichting van maximaal 50 woorden
- Mail je foto naar: henriettesanders@castonline.nl
- Let op: geef je foto geen watermerk of logo mee, alle foto’s worden anoniem beoordeeld. Zet je foto daarom ook niet alvast ergens online zoals op Facebook, Twitter of Instagram.
 

Beoordelingscriteria
In eerste instantie beoordeelt de jury de manier waarop de fotograaf de kwaliteit of het karakter van het Dwaalgebied in beeld gebracht heeft. Professionaliteit is mooi meegenomen, maar niet doorslaggevend. De fotograaf die op de meest originele wijze het Dwaalgebied “gevangen” heeft, krijgt de hoogste waardering.
De jury kiest maximaal 20 foto’s uit voor de expositie, waarvan één als winnaar wordt aangewezen.   

Jury
De jury bestaat uit:

- Peter Nouwens (voormalig voorzitter bewonersplatform Binnenstad West en bewoner Dwaalgebied).
- Jace van der Ven, dichter en bewoner Dwaalgebied
- Joep Vogels, professioneel fotograaf, bewoner Dwaalgebied
- Stefan van Aarle, Kwartiermaker voor het Ondernemersfonds
- Maurice Dujardin, directeur de Nieuwe Vorst

Prijzen
De fotograaf van de beste foto wint een goodiebag t.w.v. € 500,-, beschikbaar gesteld door ondernemers uit het Dwaalgebied.

De prijs zal uitgereikt worden op maandag 5 maart 2018 tussen 17.00 en 19.00 uur op een bijeenkomst van de Dwaalgroep. Alle geselecteerde foto’s worden op groot formaat afgedrukt en geëxposeerd op vanaf de straat zichtbare locaties in het Dwaalgebied, denk hierbij bijvoorbeeld aan etalages. De expositie duurt tot 26 maart 2018.

Wedstrijdregels en auteursrechten

- De inzendtermijn loopt van 22 december 2017 tot en met 12 februari 2018 (deze termijn was 22 januari maar is dus verlengd) 23.59 uur.

- Deelname aan deze wedstrijd staat open voor iedereen (amateur en professional), met uitzondering van de organisatie en de juryleden.

- De foto moet genomen zijn in het Dwaalgebied. De omvang van het Dwaalgebied is globaal op het kaartje aangegeven

- Iedere deelnemer mag maximaal één foto insturen.

- Het fotobestand moet minimaal 3Mb en mag maximaal 10Mb zijn, in JPEG-formaat.

- Foto’s worden anoniem beoordeeld, daarom mag in de foto’s en tekst bij de foto’s geen verwijzing gemaakt worden naar de maker (bijvoorbeeld door het gebruik van een logo of watermerk).

- De jury kan fotomateriaal weigeren dat niet voldoet aan de voorwaarden of intenties van de wedstrijd. Alle eventueel hieruit voorvloeiende kosten komen voor rekening van inzender.

- De ingezonden foto moet geschikt zijn om op 30*40 formaat af te drukken, ten behoeve van de foto-expositie.

- De inzender verklaart eigenaar te zijn van de foto en, mits van toepassing, houder te zijn van het portretrecht. De organisatie is niet aansprakelijk indien inzender niet de eigenaar of portretrechthouder is van de ingestuurde foto.

- De inzender geeft de organisatie d.m.v. inzenden toestemming om de foto gedurende het jaar 2018 en voor activiteiten van de Dwaalgroep te exposeren en online of in druk te publiceren. Hierbij zal altijd de naam van de fotograaf genoemd worden.

 - Door deelname aan deze wedstrijd gaat men akkoord met de voorwaarden. CAST en de Dwaalgroep behouden zich het recht om deelnemers te diskwalificeren wanneer zij van mening zijn dat deelnemers niet conform deze wedstrijdvoorwaarden handelen.

Aansprakelijkheid
De organisatie en betrokken derden kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige uit deze wedstrijd voortvloeiende handelingen. 

Slotbepalingen
- De organisatie kan de voorwaarden op ieder moment wijzigen en kan de wedstrijd ook op ieder moment beëindigen. Indien dit het geval is, zullen wij de betrokkenen hierover z.s.m. per email informeren.

- De organisatie houdt de naam van de winnaar tot aan de uitreiking van de prijs geheim.

- De gegevens van deelnemers worden uitsluitend gebruikt voor deze fotowedstrijd. Deze gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden.

- Wijzigingen en typfouten voorbehouden. 


Over de Dwaalgroep
De Dwaalgroep bestaat uit een groep bewoners, winkeliers, horeca-exploitanten en instellingen uit het Dwaalgebied die op verzoek van de gemeente Tilburg ideeën genereren om het verblijfsklimaat in het Dwaalgebied verbeteren.

Over het Dwaalgebied
Het Dwaalgebied is een van de oudste delen van Tilburg, ontstaan in de tweede helft van de negentiende eeuw. De aanleg van de spoorlijn Breda – Den Bosch in 1865 vormde de aanleiding om het huidige Dwaalgebied te gaan bebouwen met zowel woningen, winkeltjes, ateliers en kleine bedrijfspanden. Deze veelheid en variatie van functies is tot op de dag van vandaag kenmerkend voor het gebied. Sinds 2012 is het beschermd stadsgezicht. 


Bijlagen
Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.