Stadmakerscafé: editie #3
CAST in actie

Stadmakerscafé: editie #3

vrijdag 28 oktober 2016 - Aanvang 16.00

Stadmakerscafé: editie #3
Informatie en inschrijven
Datum:
vrijdag 28 oktober 2016
Aanvang:
16.00
Locatie:
Buurttuin Bij Ons Achter, hoek Burgemeester Brokxlaan - Atelierstraat

Vrijdag 28 oktober, 16.00 uur
Buurttuin Bij Ons Achter, hoek Burgemeester Brokxlaan - Atelierstraat

 

In april vond het eerste stadmakerscafé van Tilburg plaats in de Kennismakerij. Een mooie gelegenheid voor stadmakers om elkaar te ontmoeten, ideeën en ervaringen uit te wisselen, en mogelijk tot nieuwe samenwerkingen te komen. Deze zomer bezocht het Stadmakerscafé Blauw Tilburg.

Voor stadmakers kan een sterk netwerk van gelijkgestemden zeer waardevol zijn. Daarom vervolgen we het stadmakerscafé, en we doen dat, net als in de tweede editie, op locatie. We gaan bij elkaar op bezoek voor informele ontmoetingen om het netwerk te versterken. Tijdens het stadmakerscafé op locatie gaan we met elkaar in gesprek met een open agenda: waar we het over willen hebben, komt terplekke op tafel.

CAST, MCSI en de Kennismakerij luisteren mee. Als er onderwerpen aan bod komen die om verdieping vragen, dan organiseren zij een aanvullende thema-avond. Zo kunnen we samen een stadmakersnetwerk verbreden en verdiepen.

Over Bij Ons Achter
In de Spoorzone, langs de Atelierstraat ligt een stuk braakliggend terrein dat door bewoners van de Lange Nieuwstraat tijdelijk nieuw leven in is geblazen in de vorm van een tuin. Door samen te werken met onder meer de gemeente hebben zij zo’n 20 plantenbakken geplaatst die door buurtbewoners zijn geadopteerd. De komende tijd moet het aantal bakken en gebruikers gaan groeien en wordt de tuin een echte ontmoetingsplek voor de wijk.

Wat zijn stadmakers?
Stadmakers zijn bij de stad betrokken actieve burgers en participerende professionals die - meestal van onderop - de stad leefbaarder maken.

Nu al aan de slag?
Bij MCSI (Besterdring 235) kan je ondersteuning krijgen bij je stadmakersideeën en werken aan je plannen. Loop binnen tussen 8:30 en 17:30 uur of neem contact op met Carry Rosenblatt Limpens carry @ buroplot.eu of Bianca Kemper via bianca @ midpointcsi.nl.

Meld je aan via kennismakerij.spz @ bibliotheekmb.nl of hierboven.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.