Een nieuw winkelhart voor Tilburg
CAST in actie

Een nieuw winkelhart voor Tilburg

woensdag 14 september 2016 - Aanvang 19.30

Een nieuw winkelhart voor Tilburg
Informatie en inschrijven
Datum:
woensdag 14 september 2016
Aanvang:
19.30
Inloop:
19.00
Locatie:
voormalig Achmea Health Center, Pieter Vreedeplein 165 Tilburg (ingang recht tegenover Intersport)

Een nieuw winkelhart voor Tilburg:

U kunt de avond hier terugkijken

Wat gaan de nieuwe plannen voor Tilburg betekenen?

Medio juli presenteerden de gemeente Tilburg en vastgoedinvesteerder Wereldhave een ambitieus plan om het stadshart van Tilburg een flinke impuls te geven: het voormalige V&D-pand gaat op de schop en er komt een nieuwe verbinding tussen het Pieter Vreedeplein, de Heuvelstraat en de Emmapassage. Het verloren Hendrikhof krijgt straks een frisse, nieuwe invulling. Bovendien wordt flink vaart achter de plannen gezet: in 2018 moet het allemaal klaar zijn.

Het is momenteel een van de meest ingrijpende plannen in een Nederlandse binnenstad, zeker nu ook de herontwikkeling van Stadskantoor 1 (commerciële plint) en Stadskantoor 3 (Primark) in gang zijn gezet. Dreigde de Tilburgse binnenstad tot voor kort nog te verworden tot een boodschappenstad, -met de aangekondigde plannen is de kans groot dat Tilburg straks bij de beste 20 winkelsteden behoort.

In oktober besluit de gemeenteraad over de ontwikkeling van dit gebied. Op 14 september organiseert CAST een stadsgesprek over deze nieuwe plannen voor de binnenstad. 

Wat gaan deze ingrepen in het winkelgebied voor Tilburg betekenen? Wat vindt u van de plannen? Wat zijn de gevolgen van de ontwikkeling van het kernwinkelgebied voor de overige gebieden in de binnenstad? Hoe kijken we naar de toekomst van de binnenstad? Ligt dan het accent nog steeds op retail, of gaan de functies verschuiven?
Sprekers zijn: Erik de Ridder, Tjalda Kalsbeek (gemeente Tilburg), Alex Boonmann (binnenstadsmanagement Tilburg), Peter ter Hark (retail Prospect en betrokken bij de Fontys).


Terug naar overzicht Naar het verslag
Agenda
  • 18 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.