Excursie Leerfabriek KVL Oisterwijk
CAST in actie

Excursie Leerfabriek KVL Oisterwijk

vrijdag 01 april 2016 - Aanvang 10.00 uur

Excursie Leerfabriek KVL Oisterwijk
Informatie en inschrijven
Datum:
vrijdag 01 april 2016
Aanvang:
10.00 uur
Inloop:
9.30 uur
Locatie:
Almystraat 14 Oisterwijk
Entree:
E 10,-

Het KVL terrein in Oisterwijk, voorheen de grootste leerlooijer van Europa, is volop in ontwikkeling. Nu het voormalige Ketelhuis is herbestemd tot Leerfabriek volgens het concept van een ambachtsplaats (een creatief bedrijfsverzamelgebouw), wordt ook de oude Lakfabriek omgevormd tot woongebouw en het omliggende terrein ontwikkeld tot woonwijk door Diederendirrix. Wat maakt deze opgave zo uniek? Welke rol speelt de creatieve industrie in de ontwikkeling? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor een dorp als Oisterwijk? CAST brengt een bezoek op locatie met een rondleiding en korte lezingen van onder andere bureau Diederendirrix.

De kosten bedragen E 10,- per deelnemer. Hiervoor kunt u ook deelnemen het lunchbuffet dat onder andere door de bekende bakker Robert van Beckhoven wordt verzorgd. Voor Vrienden van CAST hanteren wij een speciaal tarief van E 7,50 per deelnemer. 

U wordt om 10.00 uur ontvangen door de burgemeester van Oisterwijk: Hans Janssen.

 

10.00-10.40:
Welkom en introductiegesprek
Burgemeester Hans Janssen is vanaf het begin af aan al betrokken bij de ontwikkelingen van het KVL-terrein, een broedplaats voor creatieve industrie. Hij zal vertellen hoe en waarom de gemeente Oisterwijk de oude leerfabriek is gaan ontwikkelen en hoe dit proces tot nu toe verlopen verlopen is. Met Remco Mulder van Diederendirrix (de betrokken architect van het KVL) spreken we over hoe zij het KVL destijds aantroffen, op welke manier zij de oude sfeer hebben willen terugbrengen, wat de grootste bottleneck bij de herontwikkeling was, en waar we bij de rondleiding speciaal op kunnen letten. Ook zal hij iets vertellen over de plannen voor het omliggende terrein. 

10.40-12.00: rondleiding door het KVL-terrein door Tinus Aerts.

12.00-12.15: korte koffiepauze

12.15-13.00: gesprek met een aantal creatieve ondernemers van KVL. We spreken met Ben ten Hove, de conceptontwikkelaar van het KVL, Urban Jazz (architect), met Cameraden Media en Ranti Tjan van het EKWC. 

13.00-13.30: lunchbuffet

Terug naar overzicht
Agenda
  • 19 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.