Ontwerpdag: Lunchlezingen (openbaar)
CAST in actie

Ontwerpdag: Lunchlezingen (openbaar)

vrijdag 19 februari 2016 - Aanvang 12.30 uur

Ontwerpdag: Lunchlezingen (openbaar)
Informatie en inschrijven
Datum:
vrijdag 19 februari 2016
Aanvang:
12.30 uur
Inloop:
12.15 uur
Locatie:
Soulcafe, TalentSquare 333, 5038 LX Tilburg

CAST organiseert op 19 februari een Ontwerpdag over het Van Gend en Loosterrein. Van 10.00 uur tot 22.00 uur werken ontwerpers aan concepten voor wat een park van, voor en door de stad moet worden. Voor meer info over de Ontwerpdag: kijk hier.

Om de ontwerpers te inspireren heeft CAST rond lunchtijd twee sprekers uitgenodigd. Ook wie niet deelneemt aan de Ontwerpdag, is van harte welkom om naar hun verhaal te komen luisteren.

Sprekers
Tim van den Burg (Stichting BRAAK!) - BRAAK! is een initiatief uit Breda, dat mede ontstaan is, omdat er in Breda ruim 160 ha braakliggend terrein ligt, waarvan het merendeel direct aan het centrum grenst. BRAAK! wil voorkomen dat deze terreinen veranderen in 'blindspots', ze toegankelijk maken. Ze zien volop mogelijkheden om de terreinen te benutten voor tijdelijke projecten. Projecten die verrassen, inspireren of tot nadenken stemmen. Zichtbaar voor de inwoners van de stad. Zo geven ze ruimte met mogelijkheden terug aan de stad. Tim van den Burg zal vertellen over BRAAK! en twee van hun projecten: Belcrum Beach en STEK.
Gert-Jan Wisse (Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur) - Bureau B+B is een internationaal werkend ontwerpbureau, opgericht in 1977. Het bureau is georganiseerd als een collectief en bestaat uit 22 professionals, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, architecten, cultuurtechnici, kunstenaars, en net zo veel persoonlijkheden. Niet één brein is verantwoordelijk voor het eindresultaat, maar vele individuen. Bureau B+B vat hun visie samen met Duurzaamheid, Lezen van de Plek, Ambacht en Samenwerken. In september vorig jaar won bureau B+B de uitvraag voor de Stadsrand Dalem-Noord in de Reeshof.

LET OP: hierboven kun je je aanmelden voor de lunchlezingen.
Inschrijven voor de Ontwerpdag kan hier, en voor de presentaties in de avond hier.

De lunchlezingen zijn gratis te bezoeken. Lunch is niet inbegrepen.

Terug naar overzicht
Agenda
  • 18 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.